Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Ana Rukavina

Hvala vam na još jednom uspješnom humanitarnom koncertu ''Želim život'': Prikupljeno više od 900.000 kuna. ''Bila je ikona borbe za život''

Aktualno Galerija Zaklada Ana Rukavina Zaklada Ana Rukavina Foto: Tisja Kljaković Koncert Želim život Koncert Želim život Foto: DNEVNIK.hr Koncert Želim život Koncert Želim život Foto: DNEVNIK.hr Koncert Želim život Koncert Želim život Foto: DNEVNIK.hr +7 Koncert Želim život Galerija 1/12 >>
Održao se još jedan humanitarni božićni koncert ''Želim život'' u suradnji s Novom TV. Uoči blagdana uživali smo u poznatim izvedbama naših pjevača u čast preminuloj Ani Rukavini. Prikupljeno je više od 900.000 kuna, a možete zvati na broj 060 9000 do kraja prosinca.

Na današnji dan 2006., s 29 godina, preminula je novinarka Vjesnika koja je svojim emotivnim pismom ganula i ujedinila cijelu Hrvatsku. ''Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, 'želim život'', napisala je prije 15 godina Ana Rukavina, iskreno moleći za pomoć u liječenju od leukemije. Unatoč tragičnom ishodu, uspjela je i dalje širiti val dobrote i pružiti nadu za spas svima koji vode bitku s malignim oboljenjima koštane srži i limfnih čvorova.

Jedna od Aninih želja je bila proširiti Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i osnivanje Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine, a kasnije pokrenuta Zaklada Ana Rukavina taj je cilj i ostvarila.

Koncert Želim život Koncert Želim život Foto: DNEVNIK.hr

''Hvala što imate srce i što ste večeras s nama'', kazao je Petar Grašo. ''To je od srca, prenošenje je pozitivne energije'', kazali su iz Novih fosila na česta odazivanja humanitarnim koncertima.

''Plemenita akcija ima moju punu podršku. Njihova predanost spašavanju života, daje prijeko potrebnu hrabrost i budi nadu onima kojima je najteže. Iz godine u godinu, bez obzira na razne izazove, akcija uspješno okuplja sve dijelove našeg društva. Pozivam sve građane da se uključe. Pokažimo dobrotu'', kazao je predsjednik Zoran Milanović.

Koncert Želim život Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr

''Nažalost, prošlo je već 15 godina otkako nas je napustila Ana Rukavina. Bila je ikona borbe za život. Njezino pismo je i danas u sjećanju svih koji su pratili njezinu borbu. Sve što njena majka i svi drugi dobri ljudi čine kroz zakladu, je veliki zajednički napor društvene solidarnosti da pomognemo onima koji se suočavaju s najtežim oblicima bolesti'', kazao je premijer Andrej Plenković i pozvao sve ljude da podrže ovu humanitarnu akciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna povratak u prošlost Pogledajte kako se zabavljalo na koncertu Želim život 2007. godine, puno prije nego što nam je virus promijenio život!

Pročitajte i ovo Ana Rukavina Nazovite 060 9000 Zaklada koja je ujedinila Hrvatsku: ''Neskromno kažem - jedan mali Alfred Nobel u našim mogućnostima''

''15 je godina boli i tuge njenih najbližih, ali i svih nas. Zahvalni smo joj u ovim teškim vremenima kada pandemija odnosi živote i podsjeća na ono što je Ana govorila - žeim život'', kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je kazao da je ponosan što kao gradonačelnik ima priliku biti pokrovitelj. ''Još se sjećam dana kada nas je njeno pismo ujedinilo'', istaknuo je Tomašević.

Koncert Želim život Zaklada Ana Rukavina (Foto: Tisja Kljaković)

Nepovoljna epidemiološka situacija spriječila je održavanje tradicionalnog humanitarnog koncerta na Trgu bana Josipa Jelačića. Nastupile su zvijezde hrvatske estrade. Severina, Nina Badrić, Petar Grašo, Psihomodo Pop te Sanja, Marinko i Zec obilježili su ovogodišnji humanitarni koncert.

 

Pozivom na broj 060 9000 građani mogu donirati 5.00 kuna (plus PDV) da bi podržali plemeniti cilj, a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene