Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac opovrgnula je danas tvrdnje haškog optuženika, oficira JNA Veselina Šljivančanina, koji je na Sudu u Haagu izjavio da su liječnici te bolnice, nakon što je 18. studenoga slomljena obrana grada i nakon što su snage JNA ušle u Vukovar, prokazivali hrvatske branitelje skrivene među ranjenicima.



- Kao što sam u Haagu i uvijek svima svjedočila, i liječnici i
medicinsko osoblje u Vukovaru tijekom Domovinskog rata postupali su po svim principima medicinske struke i etike, i liječili i branitelje i civile i neprijateljske vojnike, rekla je dr. Bosanac u razgovoru s novinarima. 

Vezani članci Vukovarski vodotoranj - 2 Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

Šljivančaninovo svjedočenje na Međunarodnome kaznenom sudu (ICTY) u Haagu smatra "provokacijom ili možebitnim skretanjem pozornosti" s teškog zločina počinjenog u Vukovaru godine 1991. 


Dr. Bosanac smatra da je upravo major bivše JNA Veselin Šljivančanin među najodgovornijima za taj zločin.

- Bez obzira na to je li tko što rekao, možda od osoblja koje je
ostalo u Vukovaru i dalje radilo u bolnici za vrijeme okupacije i
'krajine', sve to ne opravdava zločin koji je protivan svim ženevskim konvencijama i međunarodnom ratnom pravu. Maltretirani su i ubijani i ranjenici, i bolesnici, i djeca, i civili, kazala je i podsjetila da je 20. studenoga 1991. godine na Ovčari pobijeno 200 ranjenika i civila iz vukovarske bolnice od kojih neki još nisu identificirani.