Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji su cijelog tjedna prosvjedovali tražeći besplatno školovanje, na svom plenumu su odlučili da će i u ponedjeljak, 27. travnja, nastaviti blokirati nastavu na tom fakultetu.


Student Filozofskog fakulteta koji je nakon plenuma izvijestio o daljnjoj blokadi nastave, naveo je da imaju informaciju kako će i studenti Veleučilišta u Varaždinu od sutra u 14 sati ondje blokirati nastavu.

Vezani članci Nevenka Maras Profesorica o gledanju utakmica u školama: "Nisam za prekidanje nastave, ali sam za to da se utakmica gleda uz uvjet da se sve pomno pripremi" Ilustracija "Zovu mi bolesnu majku doma, zovu me na posao, zovu mi šefa": Blokirani u problemima zbog dugova, donosimo važne odgovore

Blokada se nastavlja i na osječkom Filozofskom fakultetu

Na osječkom Filozofskom fakultetu, gdje prosvjed studenata traje od četvrtka, dio studenata je proveo noć s petka na subotu, a to će učiniti i noćas, izjavila je Božana Gužvić iz Nezavisne studentske inicijative Osijek.

Nezavisna studentska inicijativa Osijek, kako su se organizatori nazvali, pozvala je putem interneta studente svih fakulteta osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayera da im se priključe u prosvjedima i u što većem broju dođu večeras na Filozofski fakultet te da si ponesu toplu odjeću, deke, bezalkoholne napitke i slično. U svom pozivu ističu kako je 'radna skupina formirana na osječkom Filozofskom fakultetu formulirala pravno utemeljen zahtjev za besplatnim visokoškolskim obrazovanjem' te da će te zaključke sutra uputiti nadležnim institucijama.

Studenti se pozivaju da sutra tijekom dana budu u što većem broju na Filozofskom i Učiteljskom fakultetu, gdje će biti organizirane razne edukativne radionice, ali ne i nastava, koja je blokirana. Internetskim putem za sutra u 9,30 sati pozvani su studenti osječkog Ekonomskog fakulteta na okupljanje ispred zgrade fakulteta, kako bi podržali studente koji prosvjeduju u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Osijeku radi, kako ističu, ostvarivanja svoga prava na besplatno obrazovanje.

Splitski studenti najavljuju blokadu još dva fakulteta

Splitski studenti prava i kineziologije zauzet će sutra svoje fakultete i na taj se način pridružiti stotinama kolega koji blokadom nastave na visokoškolskim ustanovama u nekoliko gradova traže besplatno školovanje, doznaje se od studenata i organizatora, Nezavisne studentske inicijative.

Na večerašnjem plenumu održanom na Filozofskom fakultetu u Splitu, na kojem blokada traje od petka, studenti su razradili plan zauzimanja nova dva fakulteta. Izglasano je tako da se sutra prvo s početkom u 9 sati blokira Pravni fakultet, a potom u 12 sati Kineziologija. Zajednički plenum splitskih fakulteta u blokadi - Filozofskog, Pravnog i Kineziologije, održat će se na Pravnom fakultetu sutra u 20 sati.

Studentima se na plenumu pridružili i građani

I večeras se plenumu u velikoj dvorani Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici odazvao popriličan broj studenata, ali i građana, koje očito sve više zanimaju akcije studenata. Došli su i predstavnik Hrvatske unije sindikata Jozo Marić, dekan Filozofskog fakulteta Josip Milat i urednik studentskog časopisa Universitas Duško Čizmić Marović, rekavši kako daju potporu splitskim studentima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju