Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će biti s plaćama?

VIDEO Štrajkaši ministru otpjevali bećarac: "Blago tebi, Malenica, brate, ne kupuješ hranu ti na rate"

Aktualno Galerija Pjesmom u štrajk, ilustracija - 1 Pjesmom u štrajk, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pjesmom u štrajk, ilustracija - 2 Pjesmom u štrajk, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pjesmom u štrajk, ilustracija - 3 Pjesmom u štrajk, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed djelatnika u pravosuđu - 4 Prosvjed djelatnika u pravosuđu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed pravosudnih djelatnika, ilustracija Galerija 1/5 >>
Od jutra su u štrajku službenici i namještenici na sudovima i u državnim odvjetništvima u cijeloj Hrvatskoj, i to prema sindikatima njih oko 80 posto. Jutros je i zagrebački Županijski sud donio nepravomoćno rješenje kojim je odbio prijedlog Vlade da se zabrani štrajk.

Uoči sastanka Sindikata državnih službenika i namještenika s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom ministru su poručili su da od štrajka neće odustati do ispunjenja njihovih uvjeta. Među ostalim traže da se plaće podignu za 400 eura neto, kako bi dosegnuli plaću od tisuću eura.

"Imamo podršku sudaca, sad je stigla informacija s terena da je 3500 ljudi pristupilo štrajku, moguće da je i više. Velik je odaziv, podrška sudaca je prisutna, obavljaju se oni poslovi koji su nužni, kako smo i najavili da se definiraju. Evo, sve je pod kontrolom", rekla je Iva Šušković iz Sindikata.

Pročitajte i ovo Štrajk Općinski sud dosta im je Ministar Malenica nakon sastanka s pravosudnim službenicima: "Činjenica je da su potplaćeni"

"Blago tebi, Malenica, brate, ne kupuješ hranu ti na rate... Pala mjera, presuda se piše, pravosuđe kao jedan diše", pjevali su štrajkaši.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Sanja Šprem dogovor sa sindikatima Plenković objavio koliko će rasti plaće u državnim i javnim službama: "Povišica stiže već u srpnju"

Premijer je ponudio rast plaća i sudskim službenicima i namještenicima, no oni o tome tek trebaju odlučiti. Čuli smo to u premijerovoj izjavi nakon što su Vlada i sindikati državnih i javnih službi postigli dogovor o rastu plaća i isplati regresa svim zaposlenima, neovisno o tome jesu li članovi sindikata. Time je nestala i mogućnost novih štrajkova, prije svega u prosvjeti na sam kraj školske godine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene