Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan dan godišnjeg

U lipnju je moguć produženi vikend od šest dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki drugi zaposleni u petak je uzeo dan godišnjeg odmora i tako blagdan spojio s vikendom.

S jednim danom godišnjeg od četvrtka do kraja tjedna, odmarat će se tako približno, pola milijuna Hrvata. Na pitanje jesu li uspjeli spojiti blagdan s vikendom većina nam je prolaznika odgovarala pozitivno. 'Uspio sam spojiti sve', rekao je jedan muškarac. Produženom vikendu radnici jednostavno nisu mogli odoljeti. Nakon spajanja blagdanskog četvrtka s nedjeljom, sada treba pobjeći iz grada. Na moru ili na selu, četiri dana brzo će proći.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka u idućim danima? Meteorolog otkriva kakav nas vikend očekuje Slika nije dostupna TISUĆE HODOČASNIKA Znate li zašto se Velika Gospa slavi baš 15. kolovoza?

Produžen vikend imaju i djelatnici pojedinih gradskih uprava, kao i proizvodnih pogona koje je skupo iznova pokretati. Radni petak više bi ih stajao od neradnog. Radit će i turistički djelatnici koji očekuju povećan broj gostiju. No, ne mogu baš svi spajati blagdane i vikende. Tko se ovaj put nije snašao, šansu ima krajem mjeseca koji u jednom tjednu donosi dva državna praznika i produžen vikend od čak šest dana. Ipak, u kriznoj godini, pravila u državnim službama nešto su pooštrena. Pa tako nema više skraćenog radnog vremena uoči državnih praznika ili blagdana, osim Božića, Uskrsa i Svih svetih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene