Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan uoči 28. obljetnice

Bivši pripadnik 7. gardijske brigade Puma biciklirao do Knina: "Vraćaju se emocije, ali ponosni ste i sretni zbog građana koji danas žive u slobodi"

Aktualno Galerija Mural u Kninu Mural u Kninu Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ivica Nerer Galerija 1/2 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV razgovarala je s bivšim pripadnikom 7. gardijske brigade Puma koji je biciklirao do Knina.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić javila se uživo iz Knina, dan prije obilježavanja vojno-redarstvene opreacije Oluja.

Oko 19 sati svečano je otvoren mural u središtu Knina. "Na njemu su pripadnici 4. i 7. gardijske brigade. Pozdravljaju domovinu, ali i za njih, kako kažu, svetu planinu Dinaru.

Ivica Nerer Mural u Kninu (Foto: Dnevnik Nove TV)

Branitelji su pomalo već ovdje počeli stizati, osjeti se prava praznična atmosfera - vidjet ćemo koliko će ljudi sutra biti s obzirom na najavljeno nevrijeme", rekla je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz minute u minutu Rastu vodostaji rijeka, zbog obilnih kiša prijete poplave. Poslano prvo upozorenje SRUUK-a za jedno područje

Jedan od prvih gostiju stigao je na biciklu, Ivica Nerer, bivši pripadnik 7. gardijske brigade Puma.

"Iza mene je 390 kilometara. Veliki događaj za sve hrvatske branitelje, za hrvatski narod. Na sutrašnji dan oslobođen je grad Knin, ujedno i Republika Hrvatska.

Pogotovo jer sam bivši pripadnik 7. gardijske brigade koja je prva ušla u Knin, zajedno s braćom 4. gardijske brigade na koju smo uvijek ponosni, i na one kojih nažalost više nema", ispričao je.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo Sve porušeno u 30 minuta VIDEO Reporter Dnevnika Nove TV iz Slovenije: "Velika je količina vode koja ide u smjeru Zagreba"

Nerer je dva dana pedalirao ne bi li došao na proslavu u Knin.

"Vraćaju se emocije, ali opet imate ponos i sretni ste zbog građana koji danas žive u slobodi što je još veći žar i to me nosi, radi toga i bicikliram - za sve branitelje , za sve građane koji su pet godina iščekivali slobodu i oslobođenje grada Knina", nastavio je.

U Kninu su ga dočekali i Pauci i Pume. "Srce je bilo puno jer poznajem i jedne i druge tako da - prava braća i ponosan sam i na jedne i na druge. Lijepo od njih što su me dočekali tako da sam sretan, a još sam sretniji kad ih vidim žive i zdrave", zaključio je bivši pripadnik 7. gardijske brigade Puma.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene