Na izborima održanima u studenom, 2015. godine, HSP-AS u sklopu Domoljubne koalicije osvaja tri mandata. Ivan Tepeš postaje potpredsjednik Hrvatskog sabora.


Ivan Tepeš rođen je 8. kolovoza 1980. godine u Zagrebu. Od 13. prosinca 2014. godine izabran je na Saboru HSP-a AS, jednoglasno od strane 916 stranačkih izaslanika, na mjesto predsjednika stranke. Do tada je bio potpredsjednik stranke, a na čelu je zamijenio dotadašnju predsjednicu Ružu Tomašić koja je izabrana u Europski parlament.

Vezani članci Slika nije dostupna Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića preko Vrapča do neslavne Vlade Slika nije dostupna Ivan Vilibor Sinčić nije volio izlaske: 'Mislila sam da će biti neki ludi znanstvenik'

Predsjednik HSP-a AS završio je studij povijesti i etnologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Zbog nezadovoljstva oko Ante Đapića i njegovog načina vođenja Hrvatske stranke prava, 6. rujna 2009. godine, osniva se Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. Na utemeljiteljskom zboru Hrvatske stranke prava - dr. Ante Starčević (HSP AS) u Bapskoj nedaleko Iloka kao prva predsjednica stranke izabrana je Ruža Tomašić. Stranka je registrirana 15. listopada 2009. godine.

Na izborima 2011. godine stranka je osvojila jedan mandat u Hrvatskom saboru,a zastupnica je postala Ruža Tomašić. Nakon što je izabrana u Europski parlament dotadašnja predsjednica stranke napušta HSP AS smatrajući kako je pravaška ideologija mrtva te se nakon toga priklanja konzervativima. Na njezino mjesto u stranci dolazi Ivan Tepeš.

'Mi nismo ekstremno desni, iako nas netko pokušava, stalno nas naziva radikalima. U Hrvatskoj radikalne desnice u principu niti nema , a mi to pogotovo nismo. Mi smo desna pravaška stranka sa 150 godina tradicije, jedne hrvatske političke pravaške ideologije', rekao je nedavno u razgovoru za Dnevnik Nove TV, kod Mislava Bage, Ivan Tepeš.

Na izborima održanima u studenom, 2015. godine, za 8. saziv Hrvatskog sabora, Domoljubna koalicija, čiji je HSP AS tada partner osvaja 59 mandata, od čega je HSP AS osvojio tri. Ivan Tepeš izabran je za potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Ivan Tepeš je oženjen i otac je jednog sina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju