Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj prijeći prag

Tepeš u Splitu: Očekujemo dobar izborni rezultat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tepeš je otkrio da im je lista popunjena i da su terenski pokrili Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Dodao je da imaju jaku ekipu koja se okušala i na lokalnim izborima, te da očekuje dobre rezultate na parlamentarnim izborima.

Predsjednik HSP Ante Starčević Ivan Tepeš u utorak je u Splitu predstavio program i listu Domovinske koalicije za 10. izbornu jedinicu u kojoj je on prvi na listi, poručivši kako na parlamentarnim izborima očekuju dobre rezultate te da kao stranka upravo u toj izbornoj jedinici najbolje stoje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Birači su ih kaznili POTPUNI POTOP 'Drmali' su političkom scenom, a sada su najveći izborni gubitnici Slika nije dostupna O mjerama programa Domovinska koalicija predstavila Program oporavka poljoprivrede i ruralnog kraja

Tepeš je otkrio da im je lista popunjena i da su terenski pokrili Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Dodao je da imaju jaku ekipu koja se okušala i na lokalnim izborima, te da očekuje dobre rezultate na parlamentarnim izborima. Domovinsku koaliciju uz HSP AS još čine i DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS, kazao je Tepeš i dodao da kao stranka najbolje stoje upravo u X izbornoj jedinici zbog čega se nadaju "minimalno proći prag".

"Ono što nam predstoji i što već radimo je terenski rad. Nemamo previše financijskih sredstava. Naša je kampanja jako skromna i temeljit će se na kampanji od vrata do vrata, od Župe dubrovačke do Splita, preko svih ostalih gradova i mjesta. Ići ćemo svugdje", kazao je Tepeš.

Rekao je da hrvatski jug ima svoje probleme kao što je povezanost otoka, tu je pitanje Pelješkog mosta, zadržavanja mladih na otocima, ali i sprječavanja njihovog odlaska u iseljeništvo jer se radi o "rak rani hrvatskog društva". Njihova će koalicija inzistirati na demografskoj slici Hrvatske, na rasterećenju poduzetnika radi lakšeg zapošljavanja mladih, na privlačenju investicija, rekao je Tepeš.

Mišljenja je i kako nikako ne bi bilo dobro da se ponovi koaliranje kao na prethodnim izborima jer, kaže, ako se to ponovi neće dugo trajati što nije dobro za Hrvatsku.

Podsjetio je i kako ankete predviđaju sličnu situaciju na ovim izborima što, ističe, nije dobro i upravo radi toga su se i okupili na desnici. Otkrio je kako je zadnja koalicija bila teška za izdržati jer je bilo ucjena, nije bilo dogovora, niti mogućnosti za rješavanje kadrovskih pitanja dodavši kako tu prvenstveno misli na Most koji nije bio spreman na ono što ih čeka.

"Sve su veće špekulacije da će biti nužna velika koalicija između HDZ-a i SDP-a što mi smatramo da će to biti kraj demokracije u Hrvatskoj. Nadam se da se ono što je bilo proteklih osam mjeseci neće ponoviti na takav način. Ako budu slični rezultati izbora dovest će do nestabilnosti. Za Hrvatsku to nije dobro jer stagniramo", izjavio je Tepeš.

Osvrnuo se i na današnji Dan obilježavanja svih totalitarnih režima kazavši kako danas u Hrvatskoj imamo jasnu osudu nacizma i fašizma, no nismo "raskrstiti sa osudom komunističkih obilježja", pa se i danas crvena zvijezda petokraka slobodno može javno koristiti bez da se to sankcionira. Podsjetio je da je HSP AS prošle godine pokrenuo inicijativu da se u Hrvatskoj uz Dan žrtava totalitarnih režima obilježava i Dan žrtava komunizma.

Na konferenciji za medije u Splitu je među ostalim bio i drugi na listi Domovinske koalicije, bivši saborski zastupnik Ivan Šimunović iz Dubrovnika, te Splićani Kristijan Mihaljević, Kristijan Sindik i Mladen Matijašević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene