Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič u sklopu posjeta Bosni i Hercegovini o stanju u toj zemlji, posebice o položaju Hrvata, razgovarala je s pomoćnim biskupom Vrhbosanskim msgr. Perom Sudarom, objavila je u petak navečer Katolička tiskovna agencija (KTA).


Tom prigodom Đurđa Adlešič rekla je kako je Vlada Republika Hrvatske, a i ona osobno spremna pomagati Hrvatima u cijeloj BiH. "Čestim dolascima želimo pokazati da brinemo o Hrvatima u BiH i izraziti im potporu da ovdje (u BiH) ostanu", rekla je Adlešič.

Vezani članci Potres kod Banja Luke Potres jačine 2,4 po Richteru zabilježen kod Banja Luke: "Dobro se zatreslo" Zdravko Mamić Određeno kada se Zdravko Mamić mora javiti u Remetinec. Ako se ne pojavi, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog

Biskup Sudar je posebice istaknuo kako je Hrvatima u BiH važno da i ubuduće imaju hrvatsku putovnicu napominjući kako to nije nikakva diskriminacija, jer se na taj način ne šteti nikome. On se time neizravno usprotivio zauzimanju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da se ne ratificira sporazum o dvojnom državljanstvu s Republikom Hrvatskom.

Biskup Sudar je također kazao kako mu se čini da nijedno od političkih rješenja u BiH, koja se u ovom trenutku pokazuju kao moguća, ne omogućuje jednakopravnost Hrvatima kao konstitutivnom narodu u toj zemlji.