Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Zagreb raspisao je natječaj za kupnju atomskog skloništa.


Za kupnju atomskog skloništa namjeravaju potrošiti do 940.000 kuna. Potvrdio nam je to i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Tvrdi da je to zatražio Ured za upravljanje kriznim situacijama i njegov pročelnik Pavle Kalinić.

Vezani članci Milan Bandić Grad Zagreb se o GUP-u oglasio svojom "istinom": "U atmosferi politikantstva i manipulacija gube se iz vida činjenice" Daniela Juroš Pečnik Dramatičan dopis šefice gradskih financija Bandiću: "Manjak u proračunu prešao je milijardu kuna"

'U svakom slučaju atomsko sklonište treba. Znači, radimo kao da će 100 godina biti mirno, a pripremamo se kao da će sura atomski udar. Ne dao Bog da se atomski udar dogodi', kazao je Bandić.

>>
FOTO Zagreb: Branimirova ulica napokon u jednom komadu

Priča o skloništu izazvala je niz reakcija Bandićevih protukandidata na skorim lokalnim izborima. Smatraju da je riječ o unaprijed dogovorenom poslu i namještenom natječaju za jednog od članova predsjedništva zagrebačkog HDZ-a.

'Bandiću nije do sigurnosti građana nego da iskešira stranačkom kolegi iz HDZ-a čak milijun kuna. To su naši novci, novci naših građana', kazao je Rajko Ostojić, kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Reagirao je i kandidat Koalicije HSLS-HSS-ZL-DSU Vladimir Ferdelji: 'Ja se nadam da neće biti atomskog rata u skoro vrijeme. Naravno da mislim da ne treba sklonište i to je jedna od stvari koja pokazuje prioritete ove gradske uprave', kazao je. Margareta Mađerić, HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba kazala je da atomsko sklonište nije prioritet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook