Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač uhićen

Pogledajte oštećeni autobus u kojem je ozlijeđeno 20 osječkih gimnazijalaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač autobusa je u pratnji engleske policije odveden u hrvatsko veleposlanstvo, gdje će policiji dati izjavu o nesreći.

Nesreća se dogodila oko 8:40 sati na cesti između gradova Blewbury i Streatley. Policija navodi kako je u autobusu bila 41 osoba, od kojih su njih 36-ero tinejdžeri u dobi od 14 do 16 godina. U Autobusu su bila i dva vozača te još tri odrasle osobe. 20 osoba zadobilo je manje posjekotine u sudaru s kamionom, neke od tih porezotina su i na licima žrtava prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Regionalni znanstveni Centar - 4 STEM obrazovanje Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

Djeca bila na putu prema Oxfordu, na jednodnevni izlet te da su inače smještena u gradu Readingu.

Iako nam je glasnogovornik Thames Valley policije rekao da je vozač ujedno i nastavnik, doznajemo da se radi o vozaču Z. M. tvrtke Ortran, registriranoj u Orahovici.  Kako su nam rekli u Ortranu, po njihovim informacijama do nesreće je došlo kada je kamion prešao na suprotni trak i udario retrovizorom u autobus i razbio tri  bočna stakla. Tada je došlo samo do porezotina učenika.

Iz Službe za odnose s javnošću Thames Valley policije doznajemo kako se radi o učenicima Isusovačke klasične gimanzije u Osijeku. Najnovije informacije su da su djeca pregledana i zbrinuta te da su se zaputila dalje prema Oxfordu iz Readinga.

U Ministarstvu vanjskih kažu kako su djeca iz autobusa zbrinuta. Organizatori su osigurali zamjenski autobus i djeca su nastavila put prema Oxfordu, doznaje se u MVPEI-u.

Vozač autobusa sam je pozvao hitnu pomoć i na mjesto nesreće stigao je helikopter i dva vozila hitne pomoći. Vozač kamiona nije ozlijeđen.

Dio ceste na kojem se dogodila nesreća bio je zatvoren i promet preusmjeren. Sam vozač je nazvao hitnu službu nakon nesreće, a upomoć unesrećenima stiglo je čak sedam vozila hitne pomoći.

Dva autobusa

Ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije nije bio raspoložen za davanje izjave u vezi s nesrećom, ali doznajemo kako su na putu za Oxford istovremeno bila dva autobusa, jedan spomenute gimnazije, a drugi matematičke gimnazije u Osijeku. Ravnateljica Matematičke gimnazije rekla nam je kako je put u Englesku organiziran u poluprivatnom aranžmanu, uz dozvolu roditelja. Radi se o programu učenja engleskog jezika, kroz boravak u domovima engleskih obitelji.

Ravnateljica je isto tako dodala da su djeca iz autobusa Isusovačke klasične gimnazije nakon nesreće prešla u autobus matematičara i da su svi dobro te da nisu ozbiljno ozlijeđena.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, po primitku vijesti o nesreći autobusa u kojem su kroz Englesku putovali hrvatski učenici, odmah je putem Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Veleposlanstva Republike Hrvatske izrazila zabrinutost za stradalu djecu i zatražila izvješće o njihovom zdravstvenom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene