Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozivanje političkih suparnika

Arsen Bauk o Živom zidu: Radi se o skupini simpatičnih političara s vrlo opasnim idejama za državu i društvo

Kongres Živog zida (Dnevnik.hr)
Kongres Živog zida (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Kongres Živog zida (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Arsen Bauk rekao je u utorak u Splitu kako je Živi zid skupina simpatičnih političara s "vrlo opasnim idejama" i s "nesagledivim posljedicama za državu i društvo".

Arsen Bauk, predsjednik SDP-ova klub zastupnika u Hrvatskom saboru, u Splitu je odgovorio na novinarski upit o prvom stranačkom kongresu Živog zida.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) SDP traži raspuštanje Sabora Arsen Bauk za Dnevnik Nove TV o aferi Mreža: "Kamo Plenković mora otići kad je pogriješio? U vrtić valjda ili u jaslice?"

"Radi se o skupini simpatičnih političara s vrlo opasnim idejama koje bih nazvao avanturizmom, a u drugom dijelu konformizmom. Avanturizam je ono kada se daju dosta zavodljive ideje s nesagledivim posljedicama za državu i društvo kao što su izlazak iz Europske unije (EU) i NATO-a i veće povezivanje s Rusijom i Kinom," rekao je Bauk novinarima.

Što se tiče konformizma Živog zida, naglasio je Bauk, to je "upadljivo izbjegavanje tema koje se u društvu etiketiraju kao ideološke, a u stvari se radi o temeljnim ljudskim pravima".

"Pobjegli su s glasovanja o Istanbulskoj konvenciji, ne izjašnjavaju se o pitanjima diskriminacije po vjerskoj i nacionalnoj osnovi, od njih možemo ili ne možemo čuti ništa o odnosu prema antifašizmu, prema pravima manjina, prema LGBT zajednici, prema pravu žene na pobačaj prema izboru", dodao je Bauk.

Na političkom skupu, kojeg su u povodu Međunarodnog praznika rada na Peristilu organizirali splitski SDP i Nova ljevica, zaključio je i da predstavnici Živog zida vješto prikrivaju svoje mane.

"Do sada su uspjeli vješto pokazati neke vrline, ali još vještije skriti mnoge mane koje ljudi još nisu primijetili i mislim da će, kako vrijeme bude odmicalo, te mane i nedovoljno osmišljena rješenja dolaziti do izražaja," kazao je Bauk.

Dodao je da na upit o svojim rješenjima predstavnici Živog zida "prekidaju razgovor, bježe iz dvorane ili jednostavno skreću s teme". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene