Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željka Antunović najavila jeda će, postane li predsjednica zagrebačkog SDP-a, odmah nakon unutarstranačkih izbora krenuti u pripremu stranke za parlamentarne izbore, zadavši si kao cilj da SDP-u osigura svaki drugi glas u Zagrebu.


‘Prvi i glavni cilj svih SDP-ovaca je pobjeda na parlamentarnim izborima i u tom smjeru treba usmjeriti sve naše snage. SDP Grada Zagreba u tome treba dati svoj maksimalni doprinos’, izjavila je Antunović na konferenciji za novinare, na kojoj je, u sklopu kampanje za prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a, predstavila ‘zagrebačke inicijative’.
Naglasila je kako je već okupila tim ljudi koji razrađuje model opsežne motivacijske kampanje i programskih politika za zagrebački SDP, s krajnjim ciljem da svaki drugi Zagrepčanin glasuje za SDP. ‘Sva dobrobit građana ove zemlje ovisi o tome hoćemo li promijeniti ovu vlast koja je krajnje neučinkovita, pa i opasna’, ustvrdila je Antunović, članica SDP-ovog Predsjedništva.

Vezani članci Hitna pomoć Zbog kvara na sustavu ne radi broj 112, objavljeni privremeni brojevi za hitne slučajeve Slika nije dostupna FOTO: Željka Antunović i Antičević Marinović rasplesale Mljetsku večeru

Inicijative (projekte) koje je najavila provesti po stupanju na čelo zagrebačkog SDP-a, su referendumi među zagrebačkim članstvom SDP-a o svim za grad bitnim pitanjima, a kao prvi, u rujnu ove godine, o gradnji garaže ispod HNK. Spremna je, kaže, SDP-ovce pitati što o tome misle, te organizirati raspravu na kojoj će struka reći argumente za i protiv garaže na toj lokaciji.

Ocjenivši lošim to što članovi stranke nisu imali prilike reći što misle o projektu na Cvjetnom trgu, Antunović je do kraja lipnja najavila javnu raspravu u svim mjesnim stranačkim organizacijama o tom pitanju, te suradnju s udrugom Pravo na grad. Za listopad je najavila izradbu projekta zapošljavanja žena od 45 do 55 godina, kao kategoriju koja najteže nalazi novo zaposlenje kada izgubi posao, a za prosinac veliku humanitarnu akciju pomoći socijalno najugroženijim zagrebačkim obiteljima ‘Božić za sve’.

Na jesen, kaže, planira uvesti ‘Bijeli telefon’, odnosno telefonsku liniju na koju će građani moći prijaviti svaki oblik korupcije u gradskoj upravi, a svaka ozbiljna i argumentirana prijava bit će proslijeđena Državnom odvjetništvu. ‘Čiste ruke imam, čiste ruke ću tražiti od svih u SDP-u’, istaknula je Željka Antunović. (Hina)