Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupio se vrh HDZ-a

Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanader je izbačen zbog neviđenog presedana i nanesene velike štete, rekla je premijerka Kosor.

Na sastanku Predsjedništva HDZ-a svi su se složili da je jučerašnji sastanak u HDZ-u bio neviđeni presedan da je nanesena velika šteta i da je taj paralelizam koji traje šest mjeseci vodi u raspad HDZ-a, rekla je Jadranka Kosor. Prilikom glasovanja o izbacivanju Sanadera 16 glasova bilo je za, tri su bila protiv dok su dva bila suzdržana. Premijerka je ipak otkrila da su Luka Bebić, Marijo Zubović i Damir Polančec bili protiv, a suzdržani su bili Bianca Matković i Petar Selem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzbuna u Saboru Bianca uzburkala duhove: 'Nastavak ultimate fighta unutar HDZ-a' Slika nije dostupna Osim kod građana na izborima Hebrang lagao cijelom narodu i prošao bez sankcija

>> Sanader: Prihvaćam odluku HDZ-a

>> Mesić: Kosoričin potez je bio jedino logično rješenje

>> 'Rekao bih da nas Sanader j... u zdrav mozak'

>> 'Bravo teta Jadranka, sve ih počistite'

Svi koji su bili jučer ovdje danas su se izjasnili da su bili potpuno izmanipulirani, većina zastupnika se izjasnila da nisu znali kuda idu, poručila je premijerka. Mi ove godine moramo završiti pregovore a zbog ocjena da ne znamo što radimo postoji mogućnost da se produže pregovori. Ako imamo tehničku Vladu nema odluka, napominje Kosor, i zato je donesena ovakva odluka.

'Ove izjave od jučer vode prema izvanrednim izborima i mi bi izgubili predragocjeno vrijeme za Hrvatsku a HDZ ima odgovornst prema Hrvatskoj. Da se ovo od jučer dogodilo prije osam mjeseci i da je netko od nas ovako sazvao novinsku konferenciju i kritizirao predsjednika stranke, iste sekunde bi letio glavom kroz prozor', rekla je Kosor.

Hebrang: Ljutit sam na Sanadera

Andrija Hebrang jutros je pozitivno odgovorio na pitanje novinara Nove TV  ljuti li se na nagli povratak Ive Sanadera na političku scenu. No, na upit smatra li da bi Sanadera za njegovo ponašanje trebalo kazniti, Hebrang je ipak bio pažljiviji,. 'O svemu prije treba razgovarati, ja sam za razgovor', rekao je Hebrang i dodao kako ipak misli da je Sanaderovo ponašanje zaslužilo kaznu. Poslije 13 sati u HDZ-ovu središnjicu počeli su pristizati i članovi stranke koji su se jučer pojavili na izvanrednoj press konferenciji Ive Sanadera. Pojavili su se Krunoslav Marinković i Stjepan Fiolić te naglasili da punu podršku daju premijerki Jadranki Kosor. 

>> 'Jadranka Kosor, kakav Sanader. On je izdajica!'

>> Šeks: Sanader je izveo nepodoban pokušaj puča

U središnjici HDZ-a jutros u 9 sati okupio se vrh stranke, koji raspravlja o jučerašnjem javnom istupu počasnoga predsjednika HDZ-a Ive Sanadera koji je najavio jači angažman u stranci te ocijenio kako je za loš izborni rezultat HDZ-ova predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga kriv 'deficit u vođenju stranke'.

>> Kakva je sudbina Luke Bebića?

Na Ivu Sanadera ljuti se i ministar Petar Čobanković. Ministar Milinović, Kalmeta, Ivan Jarnjak, premijerka  Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i Šuker nisu bili raspoloženi za davanje izjava. Na sastanku u HDZ-u se nisu pojavili počasni predsjednik Ivo Sanader i član Predsjedništva Luka Bebić koji je jučer nazočio Sanaderovoj konferenciji za novinare i dao mu potporu.

U konačnom političkom obračunu Jadranka Kosor može očigledno računati na puno veću podršku ako je suditi po tome tko sve nije bio na izvanrednoj Sanaderovoj konferenciji za novinare. Uz nju je Vladimir Šeks, koji ima veliko iskustvo s unutarstranačkim obračunima, Andrija Hebrang, koji je već Sanaderov jučerašnji potez nazvao kukavičlukom, zatim Kalmeta i Šuker, te Čobanković i Jandroković.     

U 19 sati i 15 minuta izravno se uključujemo u Dnevnik Nove TV koji donosi najnovije informacije i komentare na Sanaderovo isključivanje iz HDZ-a, te istup Jadranke Kosor.

Što mislite o izbacivanju Sanadera iz HDZ-a

  • Oduševljen sam
  • Podržavam svaku odluku premijerke
  • Zgrožen sam
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene