Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratno stanje u HDZ-u

Kakva je sudbina Luke Bebića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Bebić bio je jedan od rijetkih koji su ostali uz Ivu Sanadera. Lojalan mu je, a središnjicu HDZ-a napustio je vidno ljut.

Vjerojatno će sljedeći obračun unutar HDZ-a biti i raspravljanje o političkoj sudbini Luke Bebića. Teško je vjerovati da će vodstvo HDZ-a dopustiti bilo kakvu oporbenu situaciju unutar stranke. Oni bi više voljeli da se on sam povukao, ali za sada ništa od toga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Oni koji su sudjelovali u agresiji' Bebić: Optužbe na Šeksov račun u političke su svrhe Slika nije dostupna Burna 2010. godina Osoba koja je obilježila 2010. - Ivo Sanader!

'Ako nekomu tko je 20 godina u HDZ-u kažeš: 'Ušuti, nisam ti dala riječ', može se to i ljepše kazati. Možda sam ja malo galamio, ali kao da je to bilo prvi put. Nikad mi ni Tuđman ni Sanader nisu rekli ušuti već: 'Daj malo Boga ti ej.' A ne: Nisam ti dala riječ!', možda upravo ova izjava najbolje oslikava odnos Luke Bebića i njegove stranačke predsjednice Jadranke Kosor. Barba Luka, kako ga zove velik dio javnosti, nije navikao da mu šefuju. Bio je toga pošteđen čak i u vrijeme čvrstog Sanaderova vođenja stranke. Pa i ne čudi što je Jadranki Kosor okrenuo leđa i jučer krenuo za Sanaderom.

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

>> Sanader: Prihvaćam odluku HDZ-a

>> Mesić: Ovaj Kosoričin potez je bio jedino rješenje

Danas na stranački sastanak koji je trajao od ranog jutra, Bebić nije došao. Nije dolazio ni u Sabor na posao. U HDZ-u se pojavio tek u 15 sati, neraspoložen za izjavu. Danas suzdržan, jedan od prvih ljudi u stranci jučer je bio mnogo odrješitiji: 'Mislim da stranka treba raditi mnogo intenzivnije da se češće trebamo sastajati.' Svojim jučerašnjim istupom, Luka Bebić pomogao je Ivi Sanaderu zatresti vladajuću stranku te unijeti nemir u koaliciju.

>> 'Bravo teta Jadranka, sve ih počistite!'

Nakon što se tri sata zadržao u stranačkim prostorijama, Bebić i dalje nije želio ništa komentirati: 'Nije puč, ništa neću reći.' Politolozi kažu, potpora bivšem premijeru može se tumačiti kao potpora čovjeku koji želi destabilizirati zemlju. A upravo bi predsjednik Sabora, institucije koja predstavlja stup hrvatske države, trebao jamčiti njezinu stabilnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene