Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi se vratiti

'Rekao bih da nas Sanader je... u zdrav mozak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlaskom Ive Sanadera na površinu su isplivale brojne milijunske afere u državnim tvrtkama. Iako on sam odbacuje bilo kakvu povezanost s njima, pravni stručnjaci tvrde kako je gotovo nemoguće da donedavno prvi čovjek Vlade nije znao što se događa u državi.

Ivo Sanader tvrdi kako je upravo on počeo borbu protiv korupcije, a Vlada Jadranke Kosor nastavila zacrtanim putem. Pitanje je samo zašto onda, prije njegova odlaska, nije bilo rezultata. Ivo Sanader jučer se pohvalio kako je borba protiv korupcije, zapravo, njegov program koji je ostavio Jadranki Kosor. Ali prava borba počela je tek u srpnju, nakon njegova odlaska. Tek što je zalupio vratima i pobjegao otvorilo se niz afera. Jedna za drugom, padale su uprave državnih tvrtki.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

>> 'Bravo teta Jadranka, sve ih počistite'

>> Šeks: Sanader je izveo nepodoban pokušaj puča

U srpnju zbog milijunskih muljaža u HŽ-u i fiktivnih faktura palo je uže vodstvo HŽ-a. U kolovozu u aferi 'Kamioni' ubrzo je, nakon godina šuškanja, pokrenuta i istraga protiv Rončevića. U rujnu je policija zbog sumnjivih transakcija upala i u Podravku. Zloupotreba položaja i ovlasti otkrivena je i u HEP-u. U listopadu je otkrivena betonska mafija i skupocjeno lakiranje tunela. U prosincu Državno odvjetništvo bavilo se i Hypo bankom, a krajem prosinca posljednja afera, pali su bivši članovi uprave Hrvatske poštanske banke. Sve događaji iz vremena dok je vladao Ivo Sanader.

'Jednako tako bi se usudio ustvrditi da nas ovoga puta gospodin Sanader potcjenjuje, misli da smo retardirani i slobodno bi rekao da nas je... u zdrav mozak', kazao je Krunoslav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda. Prije šest mjeseci, kaže, otišao je bez objašnjenja. Državu je ostavio 'u banani', s golemim dugovima i financijskom nestabilnosti. Građani su stoga razočarani njegovim povratkom. 'Čini mi se da ovoga puta don Ivo Sanader vraća ili se pokušava vratiti na velika vrata u hrvatsku politiku kako bi zaštitio sebe i svoje drugove s kojima očito predstavlja vrh kriminalne hobotnice', dodaje Olujić. Hoće li zbog afera s kojima ga se povezuje, državno odvjetništvo Sanadera pozvati na obavijesni razgovor još se ne zna. Na takva pitanja, poručili su nam, ne odgovaraju.

Što mislite o izbacivanju Sanadera iz HDZ-a

  • Oduševljen sam
  • Podržavam svaku odluku premijerke
  • Zgrožen sam
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene