Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, odbacio je kritike opozicije da je neprimjereno što se uz njega na konferenciji za novinare o nezakonitostima oko isplate dnevnica, bio i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik.


"Zaista smiješne kritike, ne samo Bernardića nego i brojnih drugih političkih aktera, promatrača ili dijelova civilnog društva", rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade, na molbu novinara da prokomentira kritike Davora Bernardića, predsjednika SDP-a, koji je kritizirao činjenicu da je uz Plenkovića na konferenciji za novinare bio i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Bit će puno posla, puno ispitanih, a možda i privođenja'' Slika nije dostupna Bernardić: ''Ovako nešto se nikada u povijesti Hrvatske nije dogodilo''

"Ovako nešto se nikada u povijesti Hrvatske nije dogodilo. Izvršna vlast treba biti neovisna od sudske vlasti", rekao je ranije Bernardić ocijenivši kako je to "neobičan signal".

Plenković je, međutim, ustvrdio da je bio dužan sa svim što je otkrio upoznati Cvitana, koji to ionako mora istraživati po službenoj dužnosti.

"Dakle, imamo ozbiljan problem koji smo uočili na temelju istrage koju sam ja naložio kao predsjednik Vlade u funkcioniranju dijela službi Vlade. Ako je riječ o opravdanoj sumnji da je bilo i nezakonitosti i nepravilnosti, onda je moja dužnost kao predsjednika Vlade da tako krupnu stvar stavim i u dijalog s državnim odvjetnikom čija je zadaća, po njegovoj funkciji, da se po službenoj dužnosti bavi ovakvim temama. I zbog toga je on bio danas na sastanku", rekao je Plenković, dodajući da je "to dobro, a ne loše".

Oporbi je poručio da "ako baš nikada nemaju ništa korisnog i dobrog za reći, mogli su onda radije takve komentare i prešutjeti".