Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBRO, A NE LOŠE

Plenković odgovorio na prozivke zbog Cvitana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, odbacio je kritike opozicije da je neprimjereno što se uz njega na konferenciji za novinare o nezakonitostima oko isplate dnevnica, bio i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik.

"Zaista smiješne kritike, ne samo Bernardića nego i brojnih drugih političkih aktera, promatrača ili dijelova civilnog društva", rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade, na molbu novinara da prokomentira kritike Davora Bernardića, predsjednika SDP-a, koji je kritizirao činjenicu da je uz Plenkovića na konferenciji za novinare bio i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

"Ovako nešto se nikada u povijesti Hrvatske nije dogodilo. Izvršna vlast treba biti neovisna od sudske vlasti", rekao je ranije Bernardić ocijenivši kako je to "neobičan signal".

Plenković je, međutim, ustvrdio da je bio dužan sa svim što je otkrio upoznati Cvitana, koji to ionako mora istraživati po službenoj dužnosti.

"Dakle, imamo ozbiljan problem koji smo uočili na temelju istrage koju sam ja naložio kao predsjednik Vlade u funkcioniranju dijela službi Vlade. Ako je riječ o opravdanoj sumnji da je bilo i nezakonitosti i nepravilnosti, onda je moja dužnost kao predsjednika Vlade da tako krupnu stvar stavim i u dijalog s državnim odvjetnikom čija je zadaća, po njegovoj funkciji, da se po službenoj dužnosti bavi ovakvim temama. I zbog toga je on bio danas na sastanku", rekao je Plenković, dodajući da je "to dobro, a ne loše".

Oporbi je poručio da "ako baš nikada nemaju ništa korisnog i dobrog za reći, mogli su onda radije takve komentare i prešutjeti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene