Ivica Todorić je povukao potez kojeg su svi očekivali, jer su svi znali da on nema previše manevarskog prostora i ovim pokretanjem Zakona je pružio kakvu takvu šansu da se spasi, i Agrokor, i dobavljači te 40.000 zaposlenika.


Nakon ovog, banke bi mogle vjerojatno već u ponedjeljak uplatiti 150 milijuna eura, kojim će se deblokirati svi računi i isplatiti plaće 40.000 ljudi.

Vezani članci Ivica Todorić Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera" Novinar Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak o istrazi u aferi Agrokor: "Tri su kraka, a ključ je u financijskom nalazu iz inozemstva"

Todorić je današnjim potpisom izgubio sva upravljačka prava i on odlazi iz kompanije s kojom će do daljnjeg upravljati Vladin povjerenik, koji tek treba biti imenovan.

Kako sam uspio doznati, Ivica Todorić odluku je donio nakon silnih pregovora sa svojim pravnim timom, jer se sve do danas nije oglašavao i danas je sve rekao putem poslanog priopćenja.

Dakle, Todorić odlazi iz tornja, a u njemu ostaje Antonio Alvarez III. ali koliko dugo i na kojoj funkciji, to nitko ne zna. Novi Vladin povjerenik, mogao bi mu ponuditi neku savjetničku funkciju, jer Alvarez je trenutno osoba koja ima najbolji uvid u stvarno stanje financija Agrokora i kao takav bi u funkciji savjetnika novom upravitelju.

Dobavljači su, s druge strane, poručili da ostaju pri odluci o blokadi isporuke robe, koju su donijelu u petak. Poručili su i da nemaju s kim razgovarati sve dok Vlada ne imenuje posebnog upravitelja za Agrokor.

U iščekivanju Vladinog povjerenika, međutim, traju i policijski izvidi u Agrokoru. Policija izuzima materijalnu dokumentaciju i sve materijalne dokaze koji bi mogli biti od koristi, a to je u petak potvrdio i sam ministar policije Vlaho Orepić.

Nakon tih radnji, krenut će pozivi djelatnicima, direktorima Agrokora za obavjesni razgovor.

Naravno, ništa ne treba prejudicirati jer policija može i odbaciti kaznenu prijavu koju je podnio šef Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju