Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oskari znanja

Ponos hrvatskog školstva: Ana iz Čepina najuspješnija je hrvatska osnovnoškolka

Ona je prva u biologiji, prva u geografiji, među prvih pet iz kemije i povijesti. Sedmašica Ana iz Čepina ponos je hrvatskog školstva. S dva Oskara znanja, ona je najuspješnija hrvatska osnovnoškolka.

Voli čitati, voli znanje, i jako se dobro osjeća kada zna točan odgovor na pitanje. Izvan škole uči oko sat i pol na dan i nije joj bio problem osvojiti najveću učeničku nagradu. Oskara za znanje. I to iz biologije i geografije. A i iz Kemije i Povijesti je među prvih pet. Njezini nastavnici kažu, zbog Ane, obožavaju svoju profesiju.

"Voljela bih to znanje i kasnije u životu primijeniti, da naučim dovoljno da mogu primijeniti na nekom poslu. Voljela bih se baviti znanošću", kaže Ana Piroš, najsupješnija hvatska osnovnoškolka.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Ella Hasel - 1 Bolja Hrvatska Književnost joj je u krvi! Ima 17 godina, a već surađuje s nakladničkim kućama: "Kad narastem, želim biti kao Matoš"

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Ena Melvan - 4 BOLJA HRVATSKA Ena iz Splita dobila je veliko priznanje - uvrštena je među najperspektivnije mlade znanstvenice

Od oskarovke, koja je hrvatski uzor za sve školarce, puno se očekuje. Kakve su njene ambicije, doznajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene