Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najveće strane investicije u RH'

Amrani: Izrael i RH strateški partneri, dva projekta pred realizacijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj istaknuo je prijateljstvo između dvije zemlje te zahvalio Hrvatskoj što na glasovanju u Općoj skupštini o statusu Palestine nije glasala protiv Izraela.

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Yossi Amrani u srijedu je izjavio da su Hrvatska i Izrael strateški partneri čija je dinamika odnosa sve vidljivija na gospodarskom planu te da su dva velika projekta, Teva-Pliva i golf teren kod Dubrovnika, blizu realizacije.

'Projekt Teva-Pliva vrijedan je 200 milijuna dolara i predstavlja veliki doprinos hrvatskom gospodarstvu. Projekt golf terena kod Dubrovnika, u vrijednosti milijardu dolara, nailazi na neke prepreke, ali se nadamo broj realizaciji', kazao je Amrani na tradicionalnom blagdanskom druženju Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba (CIBC) i izraelskog veleposlanstva, u nazočnosti 200-ak uzvanika iz gospodarskog, političkog, medijskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Znate li uopće što se događa u Gazi?

Amrani je rekao da se radi o najvećim stranim investicijama u Hrvatsku te dodao da se planiraju projekti u poljoprivredi, energetici i turizmu.
Istaknuo je prijateljstvo između dvije zemlje te zahvalio Hrvatskoj što na glasovanju u Općoj skupštini UN o statusu Palestine nije glasala protiv Izraela.

'Hrvatska je strateški partner Izraela.... moram naglasiti da su nas mnogi izdali i ovim vam putem zahvaljujem što niste glasali protiv države Izrael', rekao je Amrani.

Predsjednik CIBC-a Dragan Primorac rekao je da je suradnja između dvije zemlje u posljednjih nekoliko godina sve intenzivnija te da Izrael vidi Hrvatsku kao 'ulazna vrata izraelskom gospodarstvu u EU'. Najavio je, također, za lipanj 2013. godine osmu po redu Konferenciju ISABS-a (Međunarodno udruženje za primjenjene biološke znanosti) o forenzici i medicinskoj genetici u Splitu na kojoj će sudjelovati dvoje velikih izraelskih Nobelovca- Ada Yonath, dobitnica Nobelove nagrade za kemiju 2009., i Aaron Ciechanover, biolog koji je 2004. osvojio Nobelovu nagradu za kemiju. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene