Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLASIO SE I SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić o napetostima s Hrvatskom: ''Ispadamo smiješni pred cijelom međunarodnom zajednicom, kao da smo dva ovna na brvnu''

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Dnevnik.hr)
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić osvrnuo se na posljednja zbivanjima u odnosima Hrvatske i Srbije.

Aleksandar Vučić je tijekom boravka u Makedoniji rekao je da pred međunardnom zajednicom i Hrvatska i Srbija ispadaju smiješne.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

''Mogao bih o etiketama govoriti koliko hoćete. Rekao je da smo dva svijeta. Čudi me da smo dva svijeta, a jesmo, posebno kad je riječ o odnosu prema Jasenovcu i nekim drugim važnim ne povijesnim, već moralnim pitanjima. Ali, da ne bih dodavao ni riječ više i bavio se stjecanjem političkih poena, mislim da je mnogo važnije da razumijemo da i jedni i drugi ispadamo smiješni - kao dva ovna na brvnu pred cijelom međunarodnom zajednicom i uzalud nam što nismo krivi i što kao država moramo povući samo recipročne mjere.

Svi ispadamo smiješni jer se ljudi u svijetu pitaju što je ovima. I uzalud kažete - oni su krivi. Ispadamo isti.

Neka rade svoj posao. Stvarno mislim da se trebamo okrenuti i probati postići rast ove godine iznad četiri posto, trebamo misliti o sebi. Nismo nikome dozvolili da nam ponižava zemlju i urušava nam ugled.

Hajde da probamo ne sudjelovati u nečemu s nekim drugim što bi moglo urušavati naš ugled, bez obzira što u našoj inicijativi nema nikakve krivice, još manje'', rekao je Vučić.

Podsjetimo, Vlada Srbije u četvrtak je proglasila hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića nepoželjnom osobom kao recipročan odgovor na hrvatsku zabranu ulaska u državu srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također je danas u makedoniji komentirala ovu situaciju. Smatra kako čelnici Hrvatske i Srbije "moraju biti dovoljno zreli da riješe otvorena pitanja" te je naglasila kako je Hrvatska u potpunosti spremna "u duhu dobrosusjedstva" razgovarati sa Srbijom, no na način da se "čuva dignitet hrvatske države, naroda i svih hrvatskih državljana, uključujući srpsku zajednicu u Hrvatskoj".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene