Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mjere reciprociteta"

Diplomatski rat: Srbija ministra Krstičevića proglasila personom non grata

Ana Brnabić (Foto: Pixell)
Ana Brnabić (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Ana Brnabić (Foto: Pixell) Ana Brnabić (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević proglašen je personom non grata u Srbiji.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac, Srbija je odlučila  Krstičevića proglasiti personom non grata i do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

Odluka je objavljena i na službenim stranicama Vlade Republike Srbije. Prenosimo je u cijelosti:

"Vlada Republike Srbije odlučila je na današnjoj sjednici o mjerama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju.

Vlada Srbije donijela je mjere reciprociteta kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (br. 2176/2018 od 21. 04. 2018.) o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusjedske suradnje i poštovanju osnovnih europskih vrijednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi.

Vlada Republike Srbije ostaje oprijedjeljena za izgradnju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom, suzdržavajući se od postupaka koji mogu doprinijeti narušavanju odnosa sa susjedima.

Također, Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regiji i poštovanju europskih načela i vrijednosti, u interesu svih građana Srbije i regije", navodi se u priopćenju.

Ministar Damir Krstičević komentirao je odluku Vlade Srbije rekavši kako je ona neopravdana jer su on i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin dva različita svijeta te da on nije nikoga vrijeđao.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene