Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKTIVNA HRVATSKA

Spremni su na sve: Pogledajte kakvu je fizičku spremu pokazalo više od 300 hrvatskih vojnika i vojnikinja

Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska)
Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Filip Popovi?/Hrvatska vojska
Aktualno Galerija Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Foto: Filip Popovi?/Hrvatska vojska Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Foto: Filip Popovi?/Hrvatska vojska Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Foto: Filip Popovi?/Hrvatska vojska +0 Vojnici na grupnom vježbanju (Foto: Filip Popović/Hrvatska vojska) Galerija 1/4 >>
"Neodvojivi dio vojnog poziva podrazumijeva fizičku aktivnost i spremnost hrvatskog vojnika. Hrvatska vojska suočena je s novim izazovima na koje mora biti spremna odgovoriti i u tom kontekstu vrhunska tjelesna spremnost pripadnika hrvatske vojske vrlo je važna!" izjavio je načelnik Glavnog stožera OSRH-a Mirko Šundov.

Hrvatski vojnici najvećim su grupnim vježbanjem dosad uz trenerski tim Aktivne Hrvatske obilježili 16. obljetnicu osnutka Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH. Više od 300 vojnika pokazalo je zavidnu tjelesnu spremu i odradilo sat vremena zahtjevnog treninga pod vodstvom tima sportsko-edukativnog projekta koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Među uzvanicima bio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov.

Pročitajte i ovo Aktivna Hrvatska - 1 NA OTVORENOM Split ovu subotu vježba uz Aktivnu Hrvatsku na rivi, pridruži se treningu! Aktivna Hrvatska u Drnišu - 1 AKTIVNA HRVATSKA Poznata hrvatska trenerica Asja Petersen razbudila Drniš

"Neodvojivi dio vojnog poziva podrazumijeva fizičku aktivnost i spremnost hrvatskog vojnika. Hrvatska vojska suočena je s novim izazovima na koje mora biti spremna odgovoriti i u tom kontekstu vrhunska tjelesna spremnost pripadnika hrvatske vojske je vrlo važna!", izjavio je načelnik Glavnog stožera OSRH-a Šundov.

Zapovjedništvo za potporu najznačajniji je dio logističkog sustava Hrvatske vojske, a ove godine obilježava 16. obljetnicu osnutka. U sklopu programa obilježavanja, tj. Dana športa i glazbe održan je ovaj veliki zajednički trening. U duhu proglašenja "Godine spremnosti i aktivnog hrvatskog vojnika" sudjelovanje u treningu pokazalo je tjelesnu spremnost i izdržljivost pripadnika hrvatske vojske, ali i cijeloj Hrvatskoj ovim putem poslalo poruku o važnosti aktivna i zdrava života. U sklopu ovog događaja u vojarni Croatia otvoreni su novi sportski objekti. 

"Čast nam je i privilegija biti u društvu hrvatskih vojnika. Tjelesna aktivnost najbolji je lijek za mnoge kronične, nezarazne bolesti koje su najveći problem današnjeg društva. Ovom prilikom pozivam sve građane Hrvatske da posebnu pažnju posvete povećanoj brizi za vlastito zdravlje i neka ovaj današnji trening 300 vojnika bude poticaj svima nama za to!" izjavio je dr. sc. Tomislav Krističević, izv. prof., dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba.

Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska ovime nastavlja započetu suradnju s pripadnicima hrvatske vojske. Nakon zajedničkih treninga i sudjelovanja pripadnika Počasno-zaštitne bojne, slika s najvećeg grupnog vježbanja HV-a zasigurno će potaknuti i javnost na dodatnu brigu i aktivnost.

"Važno je promicati i ulagati u zdravlje te to činiti na svim razinama u međusobnoj suradnji niza institucija i partnera. Dobro je biti tjelesno aktivan tijekom cijelog životnog ciklusa u skladu s preporukama. Prema podacima istraživanja Europske zdravstvene ankete, u Hrvatskoj 2014.-2015. 52,9 % ispitanika vježba manje od 60 minuta tjedno, a 59,6 % hoda ukupno manje od 30 minuta dnevno tijekom uobičajenog dana", izjavila je dr. Iva Pejnović Franelić.

Trening tima Aktivne Hrvatske predvodio je kineziolog Ivan Antunović uz potporu kolega s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Jane Pavlović, Lukrecije Dragić, Borne Butijera i Tiana Jagarića, dok su program vodile Ines Grossi i Renata Sopek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene