Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na snazi od danas

MORH objavio nove pravilnike za bolja materijalna prava pripadnika Hrvatske vojske

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL Galerija 1/1 >>
U svrhu poboljšanja materijalnih prava, standarda uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je nove pravilnike i odluke koje stupaju na snagu od 1. svibnja 2018., priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Novi pravilnici i odluke za pripadnike Hrvatske vojske doneseni su sukladno novim izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske, navode iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Donjem Dragonošcu - 4 Izvan službe Tragedija u predgrađu Zagreba: Poginuo pripadnik Počasno-zaštitne bojne, oglasio se MORH Ilustracija Nisu MiG-ovi Ovo bi vas moglo uznemiriti: U dijelu Zagreba čut će se eksplozije, MORH objasnio o čemu se radi

Poboljšanje materijalnih prava, standarda uvjeta života i rada pripadnika HV-a odnose se, uz ostalo, na vraćanje plaćanja rada umjesto postojećeg isključivog plaćanja dužnosti, te uvođenja posebnih naknada za stražu, dežurstvo i rad na terenu.

Od 1. svibnja na snazi je novi Pravilnik o stanovanju, Pravilnik o izmjenama pravilnika o dodacima na plaću djelatnih vojnih osoba, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o rasporedu radnog vremena, Odluka o visini naknade za stanovanje te Odluka o naknadi za posebne oblike rada u službi, ističe se u priopćenju MORH-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene