Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polančec kaže da ne odlazi iz Vlade

'Afera Spice' služi za politički obračun sa mnom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Damir Polančec ovih je dana u središtu svih velikih afera. Podravku, iz koje je došao u Vladu prije četiri i pol godine, tresu krediti splitskom SMS-u.

Polančec kaže da je čim je odznao za Podravkin kredit od 65 milijuna kuna SMS-u, koji je i njemu u tom trenutku izgledao potentan, razgovarao s predsjednikom Uprave Podravke. Tražio je da se učini sve da posao uspije i da Podravka zaštiti svoja potraživanja. U posljednje vrijeme uprava tvrtke ga je obavjestila da su ta potraživanja dosta rizična, ispričao je Polančec za Jutarnji list. Tvrdi da je prije mjesec i pol ili dva mjeseca doznao da SMS ima velikih problema i da će Podravka svoja potraživanja teško naplatiti, iako ima sredstva osiguranja koja su se u trenutku davanja kredita činila logičnima i dovoljnima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uz mjeru opreza Slučaj Podravka: Mladinić pušten iz zatvora Slika nije dostupna Četvorici menadžera Sud blokirao dio imovine osumnjičenih u slučaju Podravka

>> Policija u SMS-u provjerava je li bilo pranja novca

Polančec smatra da su promjene koje su se dogodile dovoljne te da ne trebaju biti smijenjeni Nadzorni odbor i uprava Podravke.

'Priča o aferi Spice datira iz 2007.'

Je li znao za navodni plan da sa 65 milijuna kuna kredita SMS-u menadžeri Podravke sebi kupe dionice kompanije? 'Vjerujem da je Podravkin kredit SMS utrošio na razvoj, kako tvrdi i Mladinić. Priča o aferi 'Spice' datira iz 2007. godine. Činjenica je da u zadnjih nekoliko dana novine vrve aferama koje se vežu uz Podravku i kanaliziraju se prema meni. Ne vjerujem u urote, ali nisam niti naivan. Takve priče obično služe za politička ili osobna razračunavanja.'

Potpredsjednik Vlade kaže da ima 3750 dionica te da ih je stekao koristeći prava iz menadžerskog ugovora na opcijske dionice. Za razliku od većine menadžera koji su prodali dionice i zadržali novac, kaže Polančec, kompletnu razliku koja mu je pripala temeljem tog prava zadržao u dionicama.

Upitan  odlazi li iz Vlade, Polančec je kazao kako 'iz Vlade odlazi svaki dan, ali se vraća iduće jutro'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene