Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pranje novca

Policija u SMS-u provjerava je li bilo pranja novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je nakon Podravke ušla i u SMS splitskog poduzetnika Srđana Mladinića.

Porovjerava se je li kredit od 65 milijuna kuna na Mladinićevu računu samo prespavao i bio proslijeđen off-shore tvrtki s Malte u vlasništvu varaždinske financijske kuće FIMA. Navodno se radilo o planu kodnog imena 'Začin' kojim su menadžeri Podravke pokušavali kupiti kontrolni paket dionica od 25 posto. Iz FIMA-e tvrde da nije bilo nikakvih dogovora o kupnji Podravkinih dionica s tadašnjim predsjednikom Uprave Darkom Marincem. Njega je ispitala policija, a u Podravci tvrde da nitko iz Uprave i Nadzornog odbora ne zna gdje je novac završio.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Slika nije dostupna Dok vlast odmahuje glavom 'Nisu primijetili nestanak 65 milijuna? Smiješno'

'Ne može se reći da oni to nisu primijetili jer ako i nisu onda znači da su nevaljalo radili svoj posao. Ili znači da su potpuno ekonomski nepismeni i poslovno neodgovorni ljudi. I za njih vrijedi isto tako odgovaranje osobnom imovinom, jer zato oni nadziru to je njihova funkcija, njihov mandat', rekao nam je Esad Čolaković iz Udruge medadžera Hrvatske CROMA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene