Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera sms

Vargi i Curiću produljen pritvor, odvjetnik poručio: ''To je nezakonito, znamo što je u pozadini odluke Suda''

Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr)
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na osječkom Županijskom sudu održano je ročište na kojem je sudac istrage odlučio o produljenju istražnog zatvora Franji Vargi i Blažu Curiću, uhićenima u aferi SMS.

Nakon provedenog ročišta, a zbog činjenice da istraga nije dovršena, te zbog novoutvrđenih činjenica i dokaza u istrazi, sudac istrage prihvatio je prijedlog USKOK-a da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor za iduća dva mjeseca, objavio je Sud.

Pročitajte i ovo Franjo Varga VISOKI KAZNENI SUD Afera SMS: Vargi i Curiću potvrđene kazne, lažirali poruke za Mamića i Todorića Franjo Varga provjereno donosi EKSKLUZIVNO Franjo Varga prvi put progovorio o korupciji i aferi SMS, ali otkrio i detalje o svastici na Poljudu: ''Mamić mi je za to dao 700 tisuća kuna''

Istražni je zatvor Vargu produljen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućeg ponavljanja kaznenog djela, a Curiću zbog mogućeg ponavljanja djela.

Vargin odvjetnik Mario Poljak rekao je da će uložiti žalbu na ovu odluku, a nakon toga odlučiti o daljnjim potezima.

''Odluka je duboko nezakonita. Čovjek od 49 godina nikad osuđivan, obiteljski čovjek, otac troje djece, dragovoljac Domovinskog rata i sve naj naj, a oni mu produžuju pritvor jer bi mogao ponoviti djelo. Ovo nije istražni zatvor nego izdržavanje kazne zatvora prije osude'', rekao je za DNEVNIK.hr Curićev odvjetnik Krešimir Vilajtović.

Dodao je da zna što se krije iza ove odluke i što je pozadina, ali ''da još nije vrijeme da to javno kaže''. Najavio je žalbu na odluku. Zaključio je da je to cirkus pravosudnog sustava. ''Ne bih se iznenadio da dođe monitoring EU u odnosu na hrvatsko pravosuđe'', zaključio je odvjetnik.

Franju Vargu USKOK sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je sudio Zdravku Mamiću i ostalima, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom zatvoru je i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i kum potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem osim o svom odnosu s Mamićem govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem. I Todrić je također ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine Borg.

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je u utorak predvečer iskaz USKOK-u. (L.R., Hina)

Aktualno Čeka li hrvatske građane nova kreditna opasnost? Rastu dvaput brže od ostalih kredita i dobivaju se (pre)lako Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Videozid Mislava Bage o bezgotovinskim nenamjenskim kreditima (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Hrvatska Čeka li hrvatske građane nova kreditna opasnost? Rastu dvaput brže od ostalih kredita i dobivaju se (pre)lako 1/5 >>

Aktualno Sofia Vergara: Hlače uz koje nekada ni u ludilu ne bismo nosile štikle Sofia Vergara Sofia Vergara Foto: Getty Images Sofia u vojničkim hlačama i štiklama Sofia u vojničkim hlačama i štiklama Foto: Profimedia Slavne dame u vojničkim hlačama - 6 Slavne dame u vojničkim hlačama - 6 Foto: Getty Images/Guliver/CoverImages Slavne dame u vojničkim hlačama - 5 Slavne dame u vojničkim hlačama - 5 Foto: Getty Images/Guliver/CoverImages Slavne dame u vojničkim hlačama - 4 Slavne dame u vojničkim hlačama - 4 Foto: Getty Images/Guliver/CoverImages +3 Slavne dame u vojničkim hlačama - 3 Moda & ljepota Sofia Vergara: Hlače uz koje nekada ni u ludilu ne bismo nosile štikle 1/9 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene