Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''iz moralnih i etičkih razloga''

Predsjednica prihvaća ostavku savjetnika Vlade Galića: ''Rekao mi je da nema veze s aferom SMS''

Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr)
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Savjetnik Predsjednice Vlado Galić odlazi s te funkcije.

Savjetnik predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost Kolinde Grabar-Kitarović Vlado Galić iz moralnih i etičkih razloga zatražio je razrješenje s funkcije, potvrdila je šefica države.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

''Hoću, naravno da ću prihvatiti, to je njegova želja'', izjavila je i najavila da će to biti gotovo do kraja tjedna. Ne misli da je ovime potvrdio da je umiješan u aferu već ga doživljava kao moralan čin. Ponovila je da treba provesti istragu. ''Prema onome što mi je rekao, on nema veze s aferom'', poručila je Predsjednica. Dodala je da Galić smatra da će se lakše moći obraniti ako nije na javnoj dužnosti. 

Na pitanje bi li i Milijan Brkić trebao podnijeti ostavku nije željela odgovoriti.

On je za Dnevnik Nove TV poručio: ''Žalosno je da u našoj državi nije važno tko su počinitelji kaznenih djela i tko je pravomoćno osuđen, već tko se s kim susreo i popio kavu. Ne želim sudjelovati u tom cirkusu laži i konstrukcija.''

Vlado Galić neće sudjelovati na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost zakazanoj za ponedjeljak. Predsjednica je najavila da će zatražiti izvješća nadležnih službi o navodima da se u njeno ime planirao državni udar i da se Andreja Plenkoviča smijeni s mjesta predsjednika Vlade.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da ne zna zašto se Galić odlučio otići Na pitanje je li to dokaz njegove krivnje Jandroković je rekao da ne možemo govoriti o nečijoj krivnji dok ne bude završena istraga. A bi li trebao ostavku podnijeti i Milijan Brkić, Jandroković je rekao da treba utvrditi istinu i da ćemo onda moći govoriti o odgovornosti.

''Ako Predsjednica prihvati ostavku bit će to dokaz da je bilo kriminalnih radnji'', komentirao je šef SDP-a Davor Bernardić.

Prije nekoliko dana na pitanje uživa li Galić i dalje njezino povjerenje, Predsjednica je poručila daće se sve znati na vrijeme.

Podsjetimo, Vlado Galić dovodi se u vezu s aferom SMS, odnosno spominje se da je on bio taj koji je Franju Vargu spojio s HDZ-om i Tomislavom Karamarkom.

Iako nije utvrđena njegova povezanost ili odgovornost u tom slučaju, očito je Galić postao preveliki politički teret.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene