Pet je osoba poginulo, a 233 su uhićene tijekom sukoba prošloga tjedna u Venezueli do kojih je došlo u trenutku prosvjeda pokrenutih pozivom Juana Guaidoa na vojnu pobunu protiv Nicolasa Madura, objavio je državni tužitelj Tarek William Saab.

Galerija


"Uhićeno je oko 233 ljudi, a poginulo je pet osoba. Svi se slučajevi istražuju", rekao je Saab u televizijskom intervjuu.

Vezani članci Samoproglašeni venezuelski predsjednik Juan Guaido (Foto: AFP) Venezuelsko državno odvjetništvo otvorilo istragu protiv Guaidoa za "veleizdaju" Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Policija blokirala pristup zastupnicima u parlament Venezuele

Prema prethodnim podacima nevladinih organizacija, četiri su osobe poginule u sukobima koji su izbili tijekom prosvjeda u utorak i srijedu u cijeloj Venezueli.

Prosvjede je pokrenuo poziv na pobunu oporbenog čelnika Juana Guaidoa vojnim snagama. On se pojavio prošloga utorka u zoru u blizini baze u Caracasu, tvrdeći da ima potporu skupine vojnika koji su se priključili pobuni.

Njegov poziv nije prihvaćen istoga trena. Predsjednik Nicolas Maduro iste je večeri izjavio da je spriječio "pučističku čarku" te je obećao da će kazniti "izdajice". Glavni stožer potvrdio je svoju lojalnost šefu države. (Hina)

Kiša se smiruje, opet stiže pravo proljeće: Pogledajte kada stiže sunčano vrijeme i visoke temperature