Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ćudljivo proljetno vrijeme: Temperature će u jednom dijelu Hrvatske ići i do 30 stupnjeva

Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr)
Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Idućih dana vrijeme će biti stabilnije nego u srijedu, što znači da će biti sunčano uz lokalne, sporadične pljuskove. U danima pred nama porast će temperatura, osobito na kopnu, a moguće je da će tijekom vikenda na istoku dosegnuti oko 30 stupnjeva.

Jutarnje vrijeme manje je oblačno od onog u srijedu, osobito uz obalu i na istoku. Kiša se u prvom dijelu dana očekuje uglavnom u zapadnijim područjima. Vjetar je slab, na moru umjeren sjeverozapadni, a temperatura se nije promijenila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano. Ponegdje uz više oblaka može biti kiše ili pljuskova. Puhat će slab vjetar, a temperatura će se kretati od 23 do 26 stupnjeva.

U Slavoniji će tijekom dana biti sunčanije nego u zapadnim predjelima, ali i ondje će vrijeme biti nestabilno, pa može doći do ponekog pljuska. Najviša će temperatura na tom području iznositi 28 stupnjeva.

Poslijepodnevnih pljuskova može biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, ali bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, podno Velebita i bura. Temperatura u gorju iznosit će od 19 do 22, a na moru između 24 i 26 stupnjeva.

U Dalmaciji će također biti stabilnije nego u srijedu, ali ne posve stabilno, pa bi i ondje moglo biti pljuskova. Uz sjeverozapadnjak, temperatura će se tijekom dana kretati od 24 do 27 stupnjeva.

Temperatura mora se nije promijenila, i dalje se kreće oko 20 stupnjeva.

Uz više sunca i manje oblaka, UV indeks bit će viši nego u srijedu. Vrlo visok očekuje se na istoku i ponegdje na Jadranu, u ostatku uglavnom visok, a u središnjim predjelima umjeren.

Adekvatna zaštita od sunca trebat će nam i idućih dana jer, unatoč nestabilnijem vremenu, neće biti ni toliko oblaka. Naime, veći dio dana u kopnenoj Hrvatskoj ipak će biti sunčan.

I na Jadranu će idućih dana biti više sunčana vremena, a manje pljuskova, koji će i ondje biti lokalnog karaktera. Temperatura će uz obalu biti malo viša.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene