Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava Božidar Štubelj izjavio je kako je do danas 2380 članova obveznih mirovinskih fondova odabralo A kategoriju mirovinskog fonda, dok je njih 1157 odabralo C kategoriju.


"Iako je riječ o relativno malom broju članova mirovinskih fondova koji su promijenili modele, kako će se oplođivati i skrbiti o sredstvima za njihove mirovine, možemo govoriti o počecima brige naših građana o njihovoj budućnosti i visini mirovine", kaže Štubelj  te dodaje kako je u slijedećem periodu potrebno još više raditi na financijskom opismenjavanju naših građana.

Želite li imati veću mirovinu, imate 14 dana za odluku!

Vezani članci Slika nije dostupna UMFO tvrdi: Mirovine nisu ugrožene Slika nije dostupna IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

Istaknuo je i da su očekivali takve rezultate jer je riječ o novini te činjenici da građani drugi mirovinski stup još uvijek ne doživljavaju kao štednju.

Štubelj je napomenuo kako sve tri kategorije nose prinose i da će oni koji ne odaberu potporfelj automatski biti raspoređeni u potporfelj B, koji odgovara dosadašnjem tipu ulaganja fondova.

Još samo danas i sutra može se odabrati model drugog mirovinskog stupa, no njega je zasad zatražio mali broj građana. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook