Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirovinski fondovi

'A' kategoriju obveznih mirovinskih fondova odabralo je 2380 članova, dok je 'C' kategoriju odabralo njih 1157

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava Božidar Štubelj izjavio je kako je do danas 2380 članova obveznih mirovinskih fondova odabralo A kategoriju mirovinskog fonda, dok je njih 1157 odabralo C kategoriju.

"Iako je riječ o relativno malom broju članova mirovinskih fondova koji su promijenili modele, kako će se oplođivati i skrbiti o sredstvima za njihove mirovine, možemo govoriti o počecima brige naših građana o njihovoj budućnosti i visini mirovine", kaže Štubelj  te dodaje kako je u slijedećem periodu potrebno još više raditi na financijskom opismenjavanju naših građana.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Informer: Mirovine - 6 Premalo radnika, previše mirovina Što su mirovinski stupovi i zašto u isplatu mirovina mora intervenirati država? Trenutno na jednog umirovljenika dolazi 1,28 zaposlenih…

Želite li imati veću mirovinu, imate 14 dana za odluku!

Istaknuo je i da su očekivali takve rezultate jer je riječ o novini te činjenici da građani drugi mirovinski stup još uvijek ne doživljavaju kao štednju.

Štubelj je napomenuo kako sve tri kategorije nose prinose i da će oni koji ne odaberu potporfelj automatski biti raspoređeni u potporfelj B, koji odgovara dosadašnjem tipu ulaganja fondova.

Još samo danas i sutra može se odabrati model drugog mirovinskog stupa, no njega je zasad zatražio mali broj građana. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene