Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema ništa'

30 MINUTA DO POTPUNOG UNIŠTENJA Cjelogodišnji rad nestao u bespovrat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogođena polja uništena su i do 100 posto. Netko je svoja zemljišta osigurao, pa će, uz pomoć grada, djelomično ublažiti štetu.

Tuča koja je u subotu pogodila Istru, uništila je usjeve. Najviše je naštetila kukuruzu, maslinicima, voću i povrću. Cjelogodišnji rad poljoprivrednika, uništen je u 30 minuta tuče.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Tmurni oblaci nadvili su se nad Buzetom, a umjesto pomoći, poljoprivrednicima su donijeli samo štetu. 'Stučeno je sve. Ono što je ostalo, nema ništa', kazao je poljoprivrednik iz Buzeta.

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Hrvatsku je tijekom posljepodneva zahvatilo olujno nevrijeme praćeno grmljavinom

Plodove svojeg cjelogodišnjeg rada, Dragan više neće brati. Samo 30 minuta tuče, bilo je dovoljno da mu uništi sve što je sadio.

'Što se tiče tikava to je gotovo 100 posto uništeno, jer su špage prekinute, a sve što ima i cvjetova to će sutra uvenut jer jednostavno ne može dobivat hranu', rekao je Dragan Klarić, poljoprivrednik iz Buzeta.

Tri tone izbušenih tikava poljoprivrednik Klarić može slobodno baciti. Baš kao i Nadia i Mario, koji uništene plodove više nemaju kome prodati. Nakon razorne tuče, nije bilo spasa.

'Praktički ne može se ništa pomoć. Može se obaviti jedno špricanje s nekim sredstvima da malo to se oporavi, ali već je vrijeme loše, evo i sad je momentalno počelo padat tako da nismo uspjeli ništa', kazao je Mario Blažević, poljoprivrednik iz Sv. Donata.

STIGLO NEVRIJEME U Istri tuča napravila veliku štetu, munje izazvale požare

Spasile su se samo zaštićene voćke. Maslinici su uništeni. Nevrijeme je zahvatilo i uže središte grada. Temperature su pale i za 10 stupnjeva.  Jaka kiša padala je i danas, pa će procjena štete morati čekati.

'Točnije će se štete moći vidjeti kroz 2 do 3 dana kada vidimo malo na teritoriju cijeloga grada, što se sve dešavalo ovaj vikend', rekao je gradonačelnik Buzeta, Siniša Žulić.

Pogođena polja uništena su i do 100 posto. Netko je svoja zemljišta osigurao, pa će, uz pomoć grada, djelomično ublažiti štetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene