Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključio se meteoalarm

STIGLO NEVRIJEME U Istri tuča napravila veliku štetu, munje izazvale požare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz lokalno jači razvoj oblaka poslijepodne su mogući pljuskovi s grmljavinom, prije svega na zapadu unutrašnjosti i na Jadranu, a lokalno je moguće i izraženije nevrijeme.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Kao što smo ranije najavili, do kraja dana očekuje nas promjena vremena u cijeloj Hrvatskoj. Od sredine dana postupno će se skupljati sve više oblaka koji će mnogim djelovima lijepe naše donijeti osvježenje kojem će prethoditi pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vlažan i osjetno svježiji oceanski zrak od početka dana počeo je zahvaćati Sredozemlje te sjeverozapadne dijelove Hrvatske uzrokujući naglu promjenu vremena. U talijanskom Genovskom zaljevu zabilježene su brojne pijavice, a radari su otkrili i prisustvo jačih grmljavinskih sustava diljem Sredozemlja, javlja Istramet.

Zbog nagle destabilizacije atmosfere u unutrašnjosti Istre došlo je do razvoja oblaka i snažne grmljavine. Razorna je tuča je zahvatila područje Buzeštine gdje padala gotovo sat vremena, a kako navodi portal Istramet, štete će mjestimice na poljoprivrednim kulturama biti iznimno velike, nažalost ponegdje i 100-postotne.

Poplave, tuča, oluje... Ovako je izgledao kaos na ulicama Hrvatske

Istru je u ranim posljepodnevnim satima zahvatilo nevrijeme pračeno tučom, a oblaci se premještaju sjevernije. Kako piše Istramet udari munje uzrokovali su nekoliko požara na nekoliko lokacija u Istri. U Cerovlju je palo 12 mm kiše, dok je na Buzeštini osjetno osvježilo uz pad temperatura zraka za 10-ak stupnjeva Celzija.

Promjenljivo i nestabilno, te u većini krajeva manje vruće vrijeme prati Hrvatsku. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, već ujutro na Jadranu, a zatim i drugdje. Ponegdje je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 30 °C, u Slavoniji malo viša., javlja DHMZ.

Pomorski meteorološki centar Split objavio je upozorenje o mogućim neverinima i to uglavnom na sjevernom i srednjem Jadranu. Potkraj dana na otvorenome moru dijela južnog i srednjeg Jadrana kratkotrajno su mogući udari juga i jugozapadnog vjetra oko 35 čvorova.

Meteoalarm nakon crvenog upozorenja zbog iznimno visokih temperatura koje su nas pratile posljednjih nekoliko dana, u subotu je izdao narančasto upozorenje zbog opasnih oluja i grmaljvinskog nevremena.

Opasno vrijeme prati sjeverni dio Hrvatske kao i područje sjevernog i srednjeg Jadrana. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene