Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

'Hrvatsko zagorje - bajka na dlanu'

Uz pomoć Županije proširene Terme Jezerčica zapošljavaju mlade ljude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa 100.000 eura Krapinsko-zagorska županija financirala je kredit za proširenje Termi Jezerčica. Prekvalificirali su i nezaposlene mlade ljude za rad u brojnim zagorskim toplicama. Sve u sklopu strateškog turističkog projekta - 'Hrvatsko zagorje - bajka na dlanu'.

Novih 3.500 kvadrata s pet natkrivenih bazena, toboganima, jakuzzijima i saunama s pogledom na Zagorje. Cijela investicija je vrijedna 30 milijuna kuna. Kredit za toliki projekt teško bi realizirali bez velike pomoći županije i njezine turističke politike.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader dva tjedna Bivši premijer Sanader je u Krapinskim toplicama nakon manjeg zahvata na kralješnici Slika nije dostupna župan pokrenuo akciju Nagrade na mala vrata: Možete besplatno u toplice, ako se cijepite, ali postoji jedan uvjet

'Kroz izravnu subvenciju kamatnih stopa županija je do sada ili će do završetka isteka kredita sufinancirati kamatu u iznosu od 100.000 eura', kazao je Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov župan Krapinsko-zagorske županije.

Marija i Ivan su među šest mladih dugotrajno nezaposlenih osoba koji su dobili posao u prošrenim termama, a vlasnik je za njih dobio poticaj.

'Za neke dobivamo godišnju pomoć od 20.000 kuna, a za neke čak i 28.000 kuna. Za njih šestero oko 160.000 kuna', kazala je Dragica Lekić, direktorica Termi Jezerčica.

Krapinski zavod za zapošljavanje prekvalificirao je još 20 mladih za wellness terapeute ili konobare. Svi su se školovali u brojnim zagorskim toplicama. A radnih će mjesta biti još jer terme planiraju povećati kapacitet hotela za 50 soba. Župan je najavio da će i u tom poslu imati njihovu pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene