Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uskoro porast vrijedosti dionica INA-e?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čim se otkrije koliko nudi mađarski MOL, cijena dionica INE vrtoglavo će rasti. Cijena stagnira na oko 2.900 kuna, a promet je slab, ali to neće dugo trajati. Rat za INU, uostalom, tek počinje.

Brokerske kuće nisu se danas pretrgle od posla. Telefoni ne zvone, dioničari očito odmaraju. To što je MOL poslao ponudu nije se baš nikako odrazilo na cijenu dionice INE. Nitko naime ne zna koliko Mađari nude. Kuverta bi mogla ostati zatvorena još 14 dana.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

Najznačajniji rast dionica INA je doživjela u srpnju, dok je trajao rat MOL - a i OMV - a, premašivši 3000 kuna. Potom je pala i sada stagnira na oko 2 900. Špekulira se da je ponuda MOL - a između 2600 i 3000 kuna.

No dok su ulozi nepoznati, nitko ne može predvidjeti kako će se ponašati dioničari.

Rat za INU možda tek počinje. Na ponudu MOL - a može stići kontraponuda. Nije isključeno da u utrku i službeno uđe OMV. Tada kreće nadmetanje, slično kakvom je Hrvatska već svjedočila kada su za Plivu preklani ratovali Bar i
Aktavis. Na veselje malih dioničara. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene