Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je priopćilo kako je na području Siska vidljivo poboljšanje kakvoće zraka u prvih 10 mjeseci 2008. u odnosu na službene podatke iz 2007. ili izmjerene prosječne koncentracije onečišćujućih tvari, osim sumporovodika.


'Zbog dosad obavljenih radova i poduzimanja konkretnih akcija i mjera te stalnih inspekcijskih nadzora i promptnih reagiranja postignuta je bolja kakvoća zraka u naselju Caprag i Galdovo u Sisku. Stoga je potrebno i dalje stalno pratiti rad modernizacije Rafinerije nafte Sisak', stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša.

Vezani članci Zoran Milanović u Sisku Milanović komentirao stanje s epidemijom: ''Jučer sam u Ogulinu rekao nekim mladima da skinu maske. Možda sam pogriješio'' Val dobrote učenika za sisačke škole - 8 Učenicima iz Petrinje stigle donacije školaraca u Zagrebu: "Bio sam jako sretan jer sam znao da nisam sam i da netko drugi misli na mene“

Navodi se i da je inspekcija zaštite okoliša lani sastavila 18 zapisnika o inspekcijskom nadzoru, od čega dva zbog izvanrednih događaja nastalih poremećajem u radu postrojenja. Iz Ministarstva zaštite okoliša izvješćuju da su na svojim službenim web stranicama www.mzopu.hr. objavili cjelovito izvješće o praćenju poboljšanja kakvoće zraka na području grada Siska i dinamike radova na modernizaciji postrojenja Rafinerije nafte Sisak za razdoblje siječanj-listopad 2008.

U izvješću navode radove prilikom modernizacije Rafinerije nafte Sisak, zatim usporedbu rezultata mjerenja kakvoće zraka za razdoblje od siječnja do listopada 2008. u odnosu na isto razdoblje 2007. i opisuju postupanje inspekcije zaštite okoliša u INA Rafinariji nafte Sisak u istom razdoblju. 'Tijekom navedenog razdoblja INA d.d. je u Rafineriji nafte Sisak učinila velike napore u unapređivanju i rješavanju tehnoloških problema što je rezultiralo poboljšanjem kakvoće zraka u naselju Caprag, a evidentirano je na mjernoj postaji državne mreže Sisak-1', ističu iz Ministarstva zaštite okoliša.