Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Ruski sud proglasio stečaj Jukosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Moskvi proglasio je stečaj Jukosa, nekad najveće ruske naftne tvrtke, ocijenivši kako je nelikvidna nakon niza poreznih revizija.

Sud proglašava "nelikvidnost i pokreće stečajni postupak na sudu", istaknuo je sudac Pavel Markov nakon rasprave koja je trajala manje od četvrt sata.

Pročitajte i ovo Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

Sudac je dodao kako bi stečajni postupak trebao trajati godinu dana, te je Eduarda Rebguna imenovao stečajnim upraviteljem.

Rebgun je na izlasku iz sudnice rekao kako će se "sva imovina tvrtke" prodati, ne ostavljajući mjesta dvojbi u svezi sa skorim raspadom tvrtke.

"Ovo je smrtna presuda za Jukos", rekao je jedan od njegovih
odvjetnika, Drew Holiner, dodajući kako će se uprava sigurno žaliti na odluku suda.

Propadanje tvrtke počelo je 2003., kada su u Jukos ušli porezni revizori. Tada je počela pravosudna ofenziva velikih razmjera koju je, drži se, protiv njegovih vlasnika, ponajprije protiv Mihaila Hodorkovskog, organizirao Kremlj.

Zanimanje za kupnju Jukosa već su pokazali Gazprom, velika ruska tvrtka za prodaju plina, te naftna tvrtka Rosneft, koja cilja na rafinerije Jukosa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene