Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rastu svi oblici štednje u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po podacima Hrvatske narodne banke, nastavlja se snažan rast kunskih depozita kod banaka. Ukupni su kunski štedni i oročeni depoziti kod banaka tijekom prvih osam mjeseci ove godine povećani za 16,1 milijardu kuna, dok su na kraju kolovoza ove godine bili veći za 16,8 milijardi kuna nego prije godinu dana.

Uz snažan rast kunskih depozita, kod banaka u Hrvatskoj, u kolovozu se bilježi i nominalni rast deviznih depozita, pa su na kraju tog mjeseca ukupni kunski štedni i oročeni depoziti kod banaka premašili iznos od 44 milijarde kuna, sa visokom godišnjom stopom rasta od 61,7 posto. ukupni devizni depoziti iznosili 83,6 milijardu kuna. 

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Koliko štedimo? - 2 LIJEPA SVOTA Koliko štede Hrvati? Pogledajte gdje se u Hrvatskoj najviše, a gdje najmanje štedi

Stanovništvo je tijekom kolovoza "podebljalo" svoje kunske - štedne i oročene račune za više od 1,8 milijardi kuna. Ukupni kunski štedni i oročeni depoziti stanovništva kod banaka na kraju kolovoza iznosili su 23,4 milijarde kuna, što je a za 9,2 milijarde kuna više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene