Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po podacima Hrvatske narodne banke, nastavlja se snažan rast kunskih depozita kod banaka. Ukupni su kunski štedni i oročeni depoziti kod banaka tijekom prvih osam mjeseci ove godine povećani za 16,1 milijardu kuna, dok su na kraju kolovoza ove godine bili veći za 16,8 milijardi kuna nego prije godinu dana.


Uz snažan rast kunskih depozita, kod banaka u Hrvatskoj, u kolovozu se bilježi i nominalni rast deviznih depozita, pa su na kraju tog mjeseca ukupni kunski štedni i oročeni depoziti kod banaka premašili iznos od 44 milijarde kuna, sa visokom godišnjom stopom rasta od 61,7 posto. ukupni devizni depoziti iznosili 83,6 milijardu kuna. 

Vezani članci Gorivo, ilustracija Loše vijesti za vozače: Od ponoći skuplje gorivo Slika nije dostupna HNB povisio procjenu rasta s 2,8 na 3 posto zbog boljeg izvoza i investicija

Stanovništvo je tijekom kolovoza "podebljalo" svoje kunske - štedne i oročene račune za više od 1,8 milijardi kuna. Ukupni kunski štedni i oročeni depoziti stanovništva kod banaka na kraju kolovoza iznosili su 23,4 milijarde kuna, što je a za 9,2 milijarde kuna više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.