Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat o sporazumu o povoljnijoj prodaji dionica T-HT-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republički sindikat radnika Hrvatske priopćio je kako je samo djelomično zadovoljan potpisanim sporazumom s Vladom oko povoljnije prodaje sedam posto dionica HT-a bivšim i sadašnjim radnicima Hrvatske pošte i T-HT-a, i to u dijelu koji se odnosi na osnovni popust i krug radnika HP-a koji su obuhvaćeni sporazumom.

Za nezadovoljstvo ne krive Vladu, koja je profesionalno obavila posao, već Hrvatski sindikat pošte i Hrvatski sindikat telekomunikacija koji nisu podržali zahtjeve RSRH-a.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion...

RSRH smatra da su radnici HP-a i T-HT-a zaslužili viši osnovni popust, pa je predložio popust od 20 posto umjesto potpisanih pet posto, zato što su radnici više od osam godina čekali na ostvarivanje prava na dionice.

Istovremeno Vlada je izvlačila svu dobit iz HT-a u obliku dividende od čega bi, da je sporazum potpisan prije pet ili šest godina, svakom radniku pripalo oko 12.000 kuna. 

>> Vlada: Prodaja dionica HT-a zaposlenicima uz pogodnosti

RSRH je također nezadovoljan smanjivanjem prava na dionice radnicima zaposlenim u HP-u nakon 1. siječnja 1999. godine pam im se nudi samo jedna dionica, umjesto cijelog paketa. Time je oko 500 radnika dovedeno u neravnopravan odnos prema ostalima.

Predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Josip Pupić rekao je da je zadovoljan sporazumom kojeg ocjenjuje dobro odrađenim poslom. Izrazio je samo žaljenje što sporazum nije potpisan puno ranije, kako bi radnici već dobivali dividendu.

Predsjednica Hrvatskog sindikata pošte Jadranka Dumbović također je zadovoljna te je podsjetila kako je Vlada bila protiv toga da se 'poštarima' za obračun popusta uzme u obzir cjelokupni radni staž, no to je ipak prihvaćeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene