Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tečaj eura oštro je pao na svjetskim valutnim tržištima kada je ECB najavila tiskanje svježeg novca za poticanje gospodarstva.


Nakon što je Europska središnja banka (ECB) najavila tiskanje svježeg novca za poticanje gospodarstva, tečaj eura oštro je pao na svjetskim valutnim tržištima i zaronio i ispod 1,12 dolara, što nije zabilježeno u više od 11 godina.

ECB donio povijesnu odluku o kvantitativnom ublazavanju monetarne politike

Vezani članci Kamion potonuo u moru kod Šolte - 1 S ponistre se vidi - kamion: Okretao vozilo na nasipu pa skliznuo u more, vozač prošao bez ozljeda Kovanice eura - 4 Što biste voljeli vidjeti na euru? Osniva se povjerenstvo za izgled hrvatske kovanice eura, istražili smo koji nacionalni motiv predlažu građani

Analitičari kažu da je euro, koji je od početka godine potonuo za 7 posto, na putu prema svom najvećem mjesečnom padu u odnosu na dolar nakon vrhunca financijske krize početkom 2009. godine. Valuta bi prema nekim predviđanjima mogla ostvariti dosad neviđeni pad.

Proizvođači diljem eurozone pozdravili su sljabljenje eura, uz napomenu da će izvoz učiniti konkurentnijim, piše Guardian. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook