Novi tekući terminal Luke Ploče prva je investicija u Hrvatskoj u kojoj privatni partner samostalno gradi infrastrukturu na lučkom području. Kamen temeljac postavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.


Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Luci Ploče postavio kamen temeljac za novi tekući terminal i tako obilježio početak prve investicije u Hrvatskoj u kojoj privatni partner samostalno gradi infrastrukturu na lučkom području.

Vezani članci Vesna Božica Raguž Staničić Psihologinja o stravičnoj likvidaciji u Pločama: "Takve osobe misle da imaju pravo uzeti zakon u svoje ruke, nemaju kajanje…" Pero Miloglav Ubojici iz Ploča prijeti i do 40 godina zatvora, sudac istrage otkrio nove detalje stravičnog dvostrukog ubojstva

Ukupni kapacitet iznosi 95.000 m3, a cjelokupnim izgrađenim kapacitetima i terminalom upravljat će Luka Ploče Trgovina d.o.o., tvrtka u vlasništvu Luke Ploče d.d.

>> Kraj gužve u luci Ploče: Uveden novi trajekt kapaciteta 1200 putnika i 138 vozila

Vrijednost projekta iznosi 26 milijuna eura, a iza investicije u cijelosti stoje operater Luka Ploče Trgovina d.o.o. i partner Atlantis d.o.o. Završetak radova planiran je u prosincu iduće godine.

Izgradnja terminala za skladištenje naftnih derivata u luci Ploče je prva investicija u Hrvatskoj gdje privatni partner gradi i infrastrukturu i suprastrukturu na lučkom području na bazi dugoročne koncesije. Građenje će se odvijati po najvišim ekološkim i tehnološkim standardima koje propisuje Europska unija.

'Potrebe za investicijama su velike, no zaduženost države je takva da se ne može više očekivati investicije samo od strane javnog sektora već se tržište mora prebaciti i na privatni. Javni sektor mora biti na usluzi privatnicima, njihov servis, a ponekad i partner pogotovo kada su u pitanju energetski projekti. S velikim zadovoljstvom pratim realizaciju ovog projekta u kojem se na poslovnim principima vidi spoj poslovnih partnera i interesa država. Ovakvi i slični projekti uvijek će imati podršku Ministarstva gospodarstva i Vlade RH čime se stvaraju okviri za realizaciju investicija', rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Svečanom otvorenju radova u Luci Ploče prisustvovali su ministar gospodarstva RH Ivan Vrdoljak, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, premijer Federacije BiH Nemir Nikšić, mnogobrojni dužnosnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te poslovni partneri Luke Ploče d.d. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju