Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova linija

Kraj gužve u luci Ploče: Uveden novi trajekt kapaciteta 1200 putnika i 138 vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se stalo na kraj gužvama u luci ploče uvedena je nova linija.

Hrvatska je jedna od rijetkih država Europske unije kojoj teritorij siječe druga država. Tu nastaju problemi. Hrana i druga roba do Dubrovnika putuju po novim pravilima. Neki više ne smiju kroz Neum, pa koriste trajekt.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac

Taj trajekt je na 2. srpnja prošle godine prevezao 48 kamiona, a jučer čak 118. Sav teret vrjedniji od 10 tisuća eura, kao ni živa stoka, više ne smije preko Neuma.

Vozače tako nakon jednog sata plovidbe, čeka još 2 i pol sata vožnje uskom Pelješkom cestom. Trajekt se čeka duže od 2 sata, Trpljani se već pripremaju za velike gužve.

>> Dubrovniku zaprijetila nestašica goriva

Zbog tih se gužvi od sutra uvodi dodatna trajektna linija od Ploča do Trpnja kapaciteta 1200 putnika i 138 vozila i tako osigurati stalni i siguran promet na toj liniji.

Brod će iz na toj liniji početi prometovati iz Ploča u 5 sati.

Jadrolinija je ranije najavila da će, ako se i dalje bude povećavao promet teretnih vozila na trajektnoj liniji Ploče-Trpanj, na tu liniju uvesti brod dvostruko većeg kapaciteta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene