Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka Pevec otvorila je vrata još jednog trgovačkog centra, onog u Kutini.


Pevecovi centri polako staju na noge. Kupcima su ponovno otvorili vrata, a gužva je u trgovinama svakim danom sve veća. Stečajni upravitelj vjeruje u uspjeh daljnjeg poslovanja. 'To znači da nam je prije svega fokus na, kao što sam rekao, komunikaciju s dobavljačima i što skorije i što brže punjenje centara s robom', ističe stečajni upravitelj Zdravko Šket.

Vezani članci Prazne ulice New Yorka Bili su jedno od najvećih žarišta korone u svijetu, a sad su napokon najavili potpuno otvaranje: "Spremni smo" Slika nije dostupna Pevec je bio na koljenima, a sada opet ostvaruje dobit

Gotovo sedamsto radnika dobilo je novu šansu za rad, unatoč tome što je tvrtka u dugovima prema dobavljačima koji se samo za Pevec Bjelovar penju do milijardu i pol, dok se za Pevec Zagreb tek zbrajaju. No, dobavljači su pristali da se i bez podmirenih dugova pokrene posao. Nakon višemjesečne agonije radnici zarađenu plaću tako ponovno imaju na računu. Mogu prehraniti svoju obitelj i sretni su da nisu na burzi među stotinama tisuća ljudi u Hrvatskoj, koji ovu godinu nisu bili te sreće.

Otvoreni su i poslovni pregovori s jednim od najjačih gospodarstvenika Ivicom Todorićem. Zainteresiran je za zakup dvaju još uvijek zatvorenih Pevecovih centara u Slavonskom Brodu i Rijeci. U njima bi Todorić smjestio svoje distributivne centre, a to bi svakako bila dobrodošla gotovina posrnuloj tvrtki. 'Smatram i to vrlo kvalitetnim rješenjem u ovoj fazi stečajnog postupka jer bi to omogućilo upravo za ta dva centra, dakle Rijeku i Slavonski Brod da se paralelno s tehničkim osposobljavanjem ih centara što prije stvore uvjeti za otvaranje', zaključio je Šket. U moru problema koji muče hrvatsko gospodarstvo Pevecova priča svakako je pozitivan pomak, a svi se nadaju da će tako i ostati.