Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćanje dugovanja

Pevec očekuje da ga spasi jedna njemačka tvrtka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prazne police, golemi dugovi, slika su koja opisuje propast prvog velikog hrvatskog trgovačkog lanca Pevec koji je pokazao je da se dugovi mjere stotinama milijuna kuna. O sudbini će odlučivati banke vjerovnici. No, iz Peveca kažu da ruku spasa očekuju iz Njemačke.

Miljenko Gočin koji zastupa 500 Pevecovih vozača tvrdi kako je Pevec našao njemačku kompaniju koja je spremna pokriti sve njegove dugove od skoro dvije milijarde kuna. 'Trebala bi se riješiti sva dugovanja do kraja godine. Nešto reprogramiranjem dugova, a nešto direktno novcem koji će ta tvrtka ubrizgati u tvrtku Pevec. Uglavnom trebalo bi se nastaviti normalano raditi. Sve to potvrdila mi i gospođa Višnja prije sat vremena', rekao je Gočin, predsjednik Sindikata vozača. Njemačka kompanija tako bi postala Pevecov glavni partner.

Pročitajte i ovo Ilustracija U obiteljskoj kući Užas na istoku Hrvatske: Vatrogasci nakon gašenja požara pronašli tijelo osobe Ilustracija Razmaženi i cendravi "Prestanite kukati, ako vam je zima, obucite džemper": Političar naribao građane kao malu djecu

>> Pevec će se morati odreći dijela kompanije

Zaštitari izbacili povjerenika sindikata

No pitanje je hoće li banke koje trenutno upravljaju kompanijom na to pristati. Plan prebijanja dugova navodno je već dogovoren, ali njemački partner se u njemu do sada nije spominjao. Carstvo Pevecovih više nikada neće biti isto. U kompaniji koja bi se trebala zvati Novi Pevec trebao bi ostati samo onaj dio biznisa koji je profitabilan kako bi se iz njega banke mogle namirivati, a dobavljači bi se namirili dijelom vlasništva. Zanimljivo je, Pevecovi trgovci za razliku od vozača do sada nisu uopće bili članovi sindikata trgovine. 'Imali smo jednog povjerenika kojeg su zaštitari gospodina Peveca doslovno izbacili kroz vrata van. To je završilo vrlo ružno', rekla je Dragica Mišeljić, predsjednica Sindikata trgovine. Do jučer na vrhu u biznisu i društvenoj kronici, danas u borbi za opstanak. Točna sudbina obiteljskog carstva Pevecovih trebala bi se rasplesti već sljedećeg tjedna.

Vjerujte li u spas Peveca?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene