Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan 172 milijuna kuna

Vodice: Otvoren hotel 'Olympia Sky', jedna od najvećih turističkih investicija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hotel 'Olympia Sky', jedna od najvećih turističkih investicija u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 172 milijuna, kuna otvoren je u petak u Vodicama u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, ministra turizma Garija Capellija te posebnog izaslanika Predsjednice Tomislava Mađara te brojnih uzvanika iz političkog i društvenog života.

Povodom otvaranja jedne od najvećih turističkih investiciji u Hrvatskoj posljednjih godina, ministar turizma Gari Capelli ocijenio je kako je to još jedna pobjeda hrvatskog turizma. Još jedna velika investicija od ukupno 40 hotela koji se otvaraju ove godine, a ukupna vrijednost je oko 800 milijuna kuna. To je znak da znamo prepoznati što nam treba. Vodice i Šibensko-kninska županija znaju upravljati svojom destinacijom ostvaruju 30 posto više dolazaka u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Ove godine očekujemo povećanje prihoda od turizma za 10 posto, poručio je ministar turizma Gari Capelli.

Pročitajte i ovo PR Oglas Koja znanja i tehnologije već ove sezone mogu osigurati veću kvalitetu usluge i prihode vlasnicima obiteljskog smještaja? Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja

Olympia Sky je povećala kapacitet 'Olympia' kompleksa za 149 smještajnih jedinica, od čega je 19 apartmana. Na devetom katu se nalazi bazen s panoramskim pogledom na Vodice, Murter, Šibenik, Kornate i predivan arhipelag otoka ispred Vodica, a na posljednjem, desetom katu se nalazi luksuzni panoramski restoran 'Sky'.

Dizajn je inspiriran kruzerom i obogaćen je sadržajima koji se nalaze na tim morskim grdosijama.

Posebni izaslanik Predsjednice Tomislav Mađar naglasio je kako ostvarene investicije pokazuju što je sve moguće postići. "Turizam ne smijemo promatrati kao pojedinačnu gospodarsku stranu već kao pokretač razvoja ostalih grana gospodarstva kao što je poljoprivreda i ribarstvo. To je put za očuvanje tradicije i prosperitet. Današnji turisti, osim za idealnim pogledom, tragaju za pozitivnom energijom, iskustvom i doživljajima, a njih stvaraju ljudi, zato želim posebno čestitati svim pojedincima koji su sudjelovali u tom projektu" , kazao je Mađar.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković rekao je kako je taj hotel ponos Hrvatske."Ovo je objekt koji se može mjeriti s najboljim svjetskim hotelima i moramo se svi zajedno ponositi. 'Olympia Sky' je dio mozaika hrvatskog turizma. Događa se veliki razvoj kojeg ni sami nismo svjesni. Rastemo po dvoznamenkastim stopama, a turizam je naša najjača gospodarska grana, na povijesno smo niskoj razini nezaposlenosti, izišli smo iz procedure prekomjernog deficita, izvoz nam raste i imamo razloga za zadovoljstvo", kazao je Jandroković te proglasio hotel otvorenim.

Okupljenima se obratio i generalni direktor društva 'Olympia Vodice' Josip Stojanović koji je istaknuo kako je to investicija za budućnost i generacije koje dolaze. Zahvalivši se svima koji su sudjelovali na projektu Stojanović je rekako kako je hotel nastavak vizije arhitekta Ante Vulina, koji je idejni projekt napravio 15 dana prije smrti.

Riječ je o novom objektu u turističkom kompleksu 'Olympia', koji se s pratećim sadržajima proteže na površini od 13.800 četvornih metara. Radovi su počeli u proljeće prošle godine, a ukupno ulaganje iznosi oko 172 milijuna kuna, za što su investitoru odobrena sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR). Novi, samostalni objekt kaskadnog je oblika, ima 149 smještajnih jedinica od čega je 19 apartmana, a svojom kvadraturom, opremom i sadržajima napravljen je na razini pet zvjezdica. S obzirom na to da je hotel 'Olympia' trenutno kategoriziran na četiri zvjezdice i taj će objekt, za sada, ostati u istoj kategoriji. Cilj te investicije je razvoj kongresnog turizma, a 'Olympia' ima 4 kongresne dvorane, od kojih najveća prima čak 600 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene