Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KUPANJE OD SVIBNJA DO LISTOPADA

Hrvatsko mjesto kreće u projekt koji bi mogao poprilično produžiti turističku sezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
More će u laguni biti i do deset stupnjeva toplije nego inače, kaže Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica. Uz ugodne temperature, sezona kupanja mogla bi trajati najmanje pola godine.

Najmaštovitije osmišljena hrvatska plaža uređuje se u Vodicama - uz nju će more biti 10 stupnjeva toplije nego inače! Izgradnjom umjetne lagune, lukobrana i bazena s morskom vodom produžit će se i kupališna sezona, koja bi mogla trajati od proljeća do kasne jeseni.

Pročitajte i ovo Napad morske nemani na turista u Meksiku Predator iz vode Horor usred zabave: Igrali se s djetetom na plaži pa slučajno snimili krvavi napad nepoznate nemani u moru Slika nije dostupna Odličan početak sezone Vodice: Osim plaže i noćnog provoda, turiste oduševljava i kultura

Ondje gdje su sada kamioni i bageri za 4 mjeseca trebala bi biti otvorena jedna od najneobičnijih plaža na Jadranu. "Tu je riječ o radovima kojima bi se napravila jedna laguna, bazeni u kojima bi morska voda bila i do 10 stupnjeva toplija nego što je to u okolnom moru", kaže Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica.

Plaža Vruje dobit će tri lukobrana s bazenima. Umjetna laguna bit će zatvorena, a more plitko pa će sunce brže i dugotrajnije grijati morsku vodu. Vodičani sve odobravaju. "Mi samo živimo od toga turizma, tako da je sve što se napravi za turizam, to je sve naprid i dobro", kaže Zoran Srdarev. Irma Jakovljević dodaje: "Dica nemaju baš prikladno misto za kupanje pa će to biti izvanredno jedno okruženje". "A i mi domaći, kad nema nikoga, bar ćemo zeru uživati ono malo, da imamo i mi produženu sezonu", dometnula je Tonka Šprljan.

A to Vodičanima i jest cilj, kupače zadržati što duže uz toplu lagunu. "Samim time će se od sunca u 9. mjesecu moći više ugrijati nego što će to biti van tih bazena i tih lukobrana", kazala je Juričev Martinčev.

Uz ugodne temperature, sezona kupanja mogla bi trajati najmanje pola godine. "Sigurno da bi produžili taj kupališni dio i na svibanj i na listopad", rekla je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ-a Vodice. Da Vodičani misle ozbiljno, dokazuje i podatak da je ovo najveća ovogodišnja investicija u njihovom gradu. Uređenje plaže vrijedno je čak 9 milijuna kuna, od čega je milijun osiguralo Ministarstvo turizma.

Kad bude otvorena, plaža će imati još jednu posebnost. Tijekom dana funkcionirat će kao kupalište, a navečer će se pretvarati u pozornicu na kojoj će biti kulturni i glazbeni program. Za posjetitelje i kupače nova bi morska atrakcija trebala biti spremna do početka lipnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene