Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećane cijene

Od danas skuplje gorivo i ostali derivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftni derivati na Ininim benzinskim postajama od danas poskupljuju od 6 lipa po litri, za koliko je povećana cijena eurodizela, do 9 lipa, za koliko je porasla cijena plavog dizela i loživog ulja, dok su motorni benzini i dizel skuplji za po 8 lipa po litri.

Prema cjeniku objavljenom na web stranicama Ine, eurosuper 95 će se u idućih tjedan dana prodavati po cijeni od 8,18 kuna za litru (do sada 8,10 kuna). Nova cijena supera 95 je 8,08 kuna (do sada 8,00 kuna), a super plus 98 prodaje se po 8,26 kuna za litru (do sada 8,18 kuna). Dizel je također poskupio za osam lipa, pa mu je nova cijena 7,45 kuna (do sada 7,37 kuna).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sve krive Vladine mjere Dramatična odluka iz Ljubljane: Izgubili smo milijune. Tražimo nadoknadu, a sutra zatvaramo benzinske Ilustracija Za 14 dana Vlada intervenirala: Pogledajte koje su nove cijene goriva

Najmanje je, za 6 lipa po litri, poskupio eurodizel, na 7,55 kuna (do sada 7,49 kuna). Cijene plavog dizela i lož ulje povećane su za 9 lipa po litri. Nova cijena plavog dizela iznosi 4,42 kune (do sada 4,33 kuna), a lož ulja 4,87 kuna za litru (do sada 4,78 kune). Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene