Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naftni derivati na Ininim benzinskim postajama od danas poskupljuju od 6 lipa po litri, za koliko je povećana cijena eurodizela, do 9 lipa, za koliko je porasla cijena plavog dizela i loživog ulja, dok su motorni benzini i dizel skuplji za po 8 lipa po litri.


Prema cjeniku objavljenom na web stranicama Ine, eurosuper 95 će se u idućih tjedan dana prodavati po cijeni od 8,18 kuna za litru (do sada 8,10 kuna). Nova cijena supera 95 je 8,08 kuna (do sada 8,00 kuna), a super plus 98 prodaje se po 8,26 kuna za litru (do sada 8,18 kuna). Dizel je također poskupio za osam lipa, pa mu je nova cijena 7,45 kuna (do sada 7,37 kuna).

Vezani članci Ilustracija Vlada intervenirala: Pogledajte koje su nove cijene goriva Benzinska postaja, ilustracija Od ponoći opet drastično poskupljuje gorivo, objavljeno i koliko ćemo više morati izdvojiti za pun spremnik

Najmanje je, za 6 lipa po litri, poskupio eurodizel, na 7,55 kuna (do sada 7,49 kuna). Cijene plavog dizela i lož ulje povećane su za 9 lipa po litri. Nova cijena plavog dizela iznosi 4,42 kune (do sada 4,33 kuna), a lož ulja 4,87 kuna za litru (do sada 4,78 kune). Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju