Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ohrabreni ulagači

Naznake stabilizacije Wall Streeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Wall Street je u utorak pokazao neke znakove stabilnosti s ulagačima koji su, ohrabreni vladinim planovima za pomoć kompanijama što kreditiraju potrošače, selektivno kupovali dionice, nakon snažnog rasta u prethodna dva burzovna dana.

Dobici 'blue chip' dionica donijeli su indeksima Dow Jones i Standard & Poor's 500 prva tri dana uzastopnog rasta u više od dva mjeseca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wall Street Pad dionica nakon izvješća o rastu nezaposlenosti Slika nije dostupna 'B' umjesto 'M' 'Debeli prst' skoro srušio Wall Street

>> Snažan uzlet dionica na Wall Streetu

Dionice tehnoloških kompanija u utorak su bile nešto tromije, što je indeks Nasdaq ostavilo u minusu, jer se ulagači klade da će poduzeća i dalje smanjivati kapitalna ulaganja u recesiji.

Tri uzastopna dana dobitaka za Dow Jones i S&P, ukazuju na temeljnu snagu tržišta, poglavito u usporedbi sa slabostima tehnološkog sektora, ocijenio je Richard E. Cripps, glavni tržišni strateg investicijskog fonda Stifel Nicolaus za agenciju AP.

No "vjerojatno je preuranjeno" reći da je tržište već dostiglo najnižu razinu u opadanju. "Faza 'bottominga' (najniže vrijednosti) bit će proces", rekao je Nicolaus.

Indeks S&P 500 u utorak je dodao 0.7 posto na 857.39 bodova, dok je Dow Jones je rastao za 36.08 bodova ili 0.4 posto, na 8.479,47 bodova.

Tehnološki indeks Nasdaq Composite otklizao je 0.5 posto na 1.464,73 bodova.

Odnos dionica koje su rasle i onih koje su padale, bio je 2-1 na burzi u New Yorku - NYSE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene