Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Efekt leptira u Project Managementu

Nagrada za projekt godine PMI Hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U iznimno kompleksnoj i pomalo kaotičnoj poslovnoj areni, upravljanje projektima - Project Management (PM) – temeljna je spona koja stvara održivu strukturu u poslovanju kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi. Navedeno potvrđuje i najnovije istraživanje PMI-a (Project Management Institute) Pulse of the Profession (2015.) koje ujedno dokazuje da upravljanje projektima značajno utječe na učinkovitost tvrtke.

Podaci PMI-a, najvećeg međunarodnog strukovnog udruženja voditelja projekata, u svom godišnjem istraživanju dokazuje da visoko učinkovite tvrtke koje njeguju kulturu projektnog upravljanja troše 13 puta manje financijskih sredstava u procesu realizacije projekata od manje učinkovitih. Nadalje, iz istraživanja saznajemo da visoko učinkovite tvrtke u više od 80% svojih projekata ostvare točno zacrtane ciljeve na vrijeme i u definiranim financijskim okvirima. Upravo s ciljem poticanja dokazano vrijednih globalnih kretanja u upravljanju projektima, i hrvatski ogranak renomiranog udruženja PMI Udruga za upravljanje projektima Hrvatska (PMI Hrvatska) već deveti put zaredom okuplja istaknute predavače iz Hrvatske i inozemstva na PMI Forumu 2015.

Ovogodišnji bogati program PMI Foruma 2015 obuhvaća cjelodnevnu konferenciju Preobražaj ureda za vođenje projekata, te dvije iznimno praktično primjenjive radionice - Managing a Successful PMO in 2015 Economy koju vodi stručnjak za upravljanje rizicima, dr. Richard Graham, PMP, iz Velike Britanije te The Agile Business Analyst Masterclass koju vodi viši savjetnik Bart Bernink, PMP, iz Nizozemske.

Krunu trodnevnog događanja zasigurno nosi svečana večer dodjele prestižne strukovne Nagrade za projekt godine PMI Udruge Hrvatska koja se dodjeljuje od 2008. godine. Ovo prestižno strukovno priznanje za najbolje vođen projekt i najbolje ostvarene projektne rezultate praktično dokazuje da u Hrvatskoj postoji kultura upravljanja projektima te da se važnost ove discipline kvalitetno i sustavno primjenjuje u svakodnevnom poslovnom okruženju.

Poziv svim privatnim i javnim tvrtkama

Iz Udruge PMI Hrvatska pozivaju sve privatne i javne tvrtke te institucije da prijave svog «kandidata» za utrku za najbolji projekt godine koji je završen u 2014. kako bi kvalitetno prezentirali svoj tim, projekt, organizaciju, te dodatno osnažili kulturu projektnog upravljanja. 

«Cilj nam je da kroz strukovnu nagradu dodatno potaknemo kulturu upravljanja projektima kako bismo inspirirali sve dionike društva da podignu ljestvicu poslovne efikasnosti u cilju osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, stoga, prijavite se i pokažite da i vi pripadate skupini visoko učinkovitih organizacija koje prepoznaju vrijednosti koje generira struka», istaknula je Marija Bajica, predsjednica PMI Hrvatska.

Učinci projektnog upravljanja u tržišno turbulentnom i kaotičnom društvu mogu se usporediti i s razumijevanjem efekta leptira gdje i najmanja promjena na jednom mjestu može dokazano uzrokovati velike promjene na drugom. Upravo, vrsni i agilni PM stručnjaci sa svojim znanjima i vještinama, te sustavnim upravljanjem rizicima, shvaćaju što u svom djelovanju trebaju primijeniti kako bi stanje kaosa transformirali u poziciju generiranja vrijednosti.

Kako učinkovito upravljati izazovima turbulentne ekonomije kroz discipilnu primjene upravljanja projektima sudionici će moći saznati na PMI Forumu 2015. koji se održava u Kongresnom centru Antunović, od 11. do 13. studenog 2015. godine, a detaljne informacije o programu Foruma i načinima prijave projekta saznajte an službenim stranicama PMI Hrvatska.

Nagrada za projekt godine PMI Hrvatska

PMI Udruga za upravljanje projektima Hrvatska tradicionalno šestu godinu za redom organizira natječaj „Nagrada za projekt godine PMI Hrvatska“. Projekt godine PMI Hrvatska je strukovno priznanje za najbolje vođen projekt i najbolje projektne rezultate ostvarene u Hrvatskoj te je prilika za tvrtke/institucije i njihove zaposlenike da promoviraju svoje najbolje projekte, poslovnu izvrsnost i učinkovitost poslovanja, te da za to budu adekvatno nagrađeni i prisutni u poslovnoj javnosti. Za Nagradu projekt godine mogu se prijaviti svi projekti koji su uspješno završeni u 2014. godini, neovisno o području rada, industriji, veličini tvrtke, institucije ili posjedovanju jednog od certifikata za upravljanje projektima.

51. transplantacija iz hrvatskog Registra od početka rada Zaklade Ana Rukavina

Do sada su nagrađeni projekti: u 2008. „Osnivanje banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina“, nositelj projekta Zavod za transfuzijsku medicinu i staničnu terapiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i voditeljica projekta prim. mr. sc. Branki Golubić Ćepulić; u 2009. „Gradski električni automobil – XD koncept“, nositelj projekta Dok-ing d.o.o., Zagreb i voditelj projekta Vjekoslav Majetić; u 2010/2011. projekt "Mireo DON'T PANIC navigacijsko rješenje za pametne telefone", tvrtka Mireo d.d. i voditelj projekta dr. sc. Ivica Siladić; u 2012. projekt "Spajanje škola na internet u Albaniji", tvrtka Mrežne tehnologije VERSO d.o.o. i voditelj projekta Dalibor Tužinski; te u 2013. projekt Humanitarna akcija „Korak u život“, nositelj Rotary Klub Zagreb Kaptol. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene