Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slažete se?

'25 razloga zašto nikada ne biste trebali posjetiti Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim medijima širi se tekst čiji je naslov neprijateljski nastrojem prema Hrvatskoj.

Društvenim mrežama počeo se širiti tekst naslova '25 razloga zašto nikada ne biste trebali posjetiti Hrvatsku'.

VIDEO Koja reklama za Hrvatsku!

Pročitajte i ovo Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje Turistička elita u Londonu - 5 Veliki turistički sajam Turistička elita okupila se u Londonu: I hrvatske snage su tamo, bilježimo nevjerojatan rast posjeta, a jedan grad čini se da je obožavan

Za njega je zaslužna stranica zadužena za reklamiranje privatnog sadržaja private-accommodation-croatia.com, a zanimljivim naslovom odlučili su promovirati Hrvatsku na nešto drugačiji način. Porčitajte koje su razloge naveli i zašto pa će vam biti jasnije.

1. Njihove zgrade se raspadaju - hrvatsko nasljeđe je staro tisućama godina, a njegov dio je spektakularna ruševina - pulska Arena - koja je šesti najveći rimski amfiteatar na svijetu.

2. Njihovi zrakoplovi nemaju kotača - prošle godine u Hrvatskoj je uvedena prva hidro-avionska služba u suvremenoj europskoj zrakoplovnoj povijesti. Putujte kao nikad prije.

3. Njihovi busevi izgledaju smiješno - s više od tisuću otoka među kojima možete birati, putovanja trajektom romantični su dio odmora u Hrvatskoj.

4. Njihovi taksiji su drugačiji - a ako imate novca za taksi zašto ne bi uživali u raju za glisere.

5. Hrana izgleda smiješno - svaka hrvatska regija ima svoju kuhinju, a sve imaju jednu zajedničku stvar - svježe sastojke.

6. Vina su teška za izgovor - sa 130 autohtonih sorti grožđa, uključujući izvorni Zinfandel, upoznavanje vina je izazov. Kako izgovoriti Grk?

7. Odijevaju se smiješno - Hrvatska je zemlja tradicije, a mnogi festivali uključuju spektakularne narodne nošnje.

8. Njihova glazba nema instumente - dalmatinsko a capella pjevanje je spektakularno i na popisu je nematerijalne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

9. Puno pričaju o maslinama - hrvatsko maslinovo ulje među najboljima je na svijetu i nešto s čim ćete se često susretati na odmoru.

10. Svi njihovi gradovi su od kamena - ako tražite plažu s modernim neboderima na pogrešnom ste mjestu. Obala je puna slikovitih gradova ograđenih zidinama.

11. Jedu hobotnicu - jedno od najpopularniji i nepoznatih jela je hobotnica. Nemojte otići bez da naručite salatu od hobotnice.

12. Imaju najčudnije gastro festivale - slave sa sladoledom od boba, a imaju i festival kestena koji posjećuje preko 40 tisuća ljudi.

13. Kava traje sat vremena - ne postoji 'brza kava'.

14. Ne razumiju potrebu dolaska na vrijeme - vrijeme je relativno, idealno za lijeni odmor.

15. Gotovo da i nema pijeska na plažama - niste upoznati s plažama bez pijeska. Samo pogledajte kako je more bistro.

16. Ljeto je prevruće - što raditi s non stop sunačnim ljetom, tisuću otoka i više od 1000 kilometara obale - plaža!

17. Zima je prehladna - Hrvatska slovi kao ljetna destinacija, ali atrakcije poput Plitvičkih jezera zapanjujuće su zimi.

18. Imaju više mjesta pod zaštitom UNESCO-a nego medalja sa Svjetskih prvenstava - ukupno ih je sedam i dokaz su bogate hrvatske baštine i prirodne ljepote.

19. Njihova riba mora plivati tri puta - prvi put u moru, drugi put u maslinovom ulju tijekom pripreme i treći put u vinu kao dijelu obroka. Kvalitetna i svježa riba u Hrvatskoj se lovi, priprema i tamo se u njoj i uživa.

20. Španjolska riječ 'manana' dolazi od hrvatske riječi 'pomalo' - usporeni tempo života u Španjolskoj možda je poznat diljem svijeta, ali život u Dalmaciji predstavlja mu izazov.

21. Vrijeme se nikad ne mijenja - s prosječnih 2718 sunčanih sati godišnje, Hvar je najsunčaniji europski otok.

22. Misle da imaju najbolje plaže na svijetu - nećete naći Hrvata koji će reći da su plaže bolje negdje drugdje.

23. Misle da imaju nabolje more na svijetu - nećete naći Hrvata koji će reći da je more bolje bilo gdje drugdje.

24. Misle da imaju najbolji stil života na svijetu - dok se ostatak svijeta svađa i bori, na splitskoj rivi se svaki dan živi.

25. Nakon tjedna provedenog tamo, nećete se htjeti vratiti kući - jednom kad posjetite Hrvatsku zaljubit ćete se i nikad nećete htjeti otići. Kako to objasniti šefu? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene